header

Собствено Търсене

Петък, 20 Юли 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Свободна зона

Валери Симеонов мачка Слънчев бряг

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Валери Симеонов мачка Слънчев бряг

Непристойно и ненормално поведение от страна на държавата, така нарече показните проверки на нощни заведения в Слънчев бряг Елена Иванова, председател на УС на Съюза на собственицитет в Слънчев бряг. Тя реагира остро на скандалните нахлувания на вицепремиера Валери Симеонов в разгара на купона в клубове като "Оксижен" и "Какао бийч" в курорта в интервю пред "Флагман"..
- Г-жо Иванов, какво е мнението ви за снощните проверки в „Какао бийч”?

- Със сигурност негативно. Просто това не е нормално, даже е възмутително, бих казала. Не може в разгара на летния туристически сезон, когато в едно заведение, без значение кое е то, има няколко хиляди посетители, платили вход и искащи да се забавляват цяла нощ, да се влезе по такъв начин, да се спре музиката и тези хора да си тръгнат крайно разочаровани. Питам: Какво толкова намери държавата, полицията в това заведение, че по този брутален и показен начин се влиза и се притесняват посетителите и се съсипва туристическият бизнес.
- Проверявани ли са и други заведения снощи, узнахме, че освен „Cacao beach” е затворена „La cubanitа” и “The one”?
- Нямам точна информация, защото не съм в комплекса. Може и да има други заведение, но по-важен е начинът, по който това се случва. От години говорим, че сме за проверки, за спазване на законите и правилата, но нека това да става дискретно – в началото на туристическия сезон, когато на една маса сядат бизнес, държава, община и всички участници в този процес. И да се уговорим: Какво и как ще го правим! Така се процедира, а не се залага на тази показност от снощи. Извършена в пика на пика на сезона. Това е прецедент. Нямам нищо против правилата и спазването им, но не може да се съсипва уикенда на 2 хил. човека или много повече и да се мачка бизнесът. Непристойно и ненормално поведение от страна на държавата.
- Очевидно Слънчев бряг е таргетиран като парти курорт. В тази връзка трябва ли да се мисли за либерално законодателство, касаещо само Слънчев бряг или най-малкото за промяна на общинските наредби, за да се регламентира ясно кое е законно и кое – незаконно?
- Не смятам, че Слънчев бряг трябва да е държава в държавата. Това е един курорт, който трябва да се подчинява на всички други правила. В крайна сметка всички знаем, че Слънчев бряг е огромен източник на приходи за бюджета. Огромен! Говорим за най-големия курорт в държавата. И тези приходи идват от бизнеса, който е от най-различен спектър – хотели, ресторанти, атракциони, нощен живот. Всички тези елементи в съвкупност превръщат Слънчев бряг в дестинация №1. Питам: Чия е идеята този курорт да бъде смачкан и бизнесът да бъде унищожен? Започваме да смятаме, че някой има поставена цел – да унищожи курорта. До този момент се борим с негативната реклама, тази, която излиза по медиите. Напук на това туристите сами избират да идват в Слънчев бряг, което означава, че лошата реклама се оказа в наша полза. Това не успя да ни унищожи, но сега държавата започна с цялата си репресивна мощ. Какво направи Слънчев бряг на държавата, питам аз?!
- Чуха се слухове, че „Какао бийч” ще затвори преждевременно след снощи…
- Не съм разговаряла с никого от „Какао бийч”, нямам идея какви са им плановете, но ако съм на тяхно място, не бих затворила. В крайна сметка това означава да преклониш глава и да си унищожиш сам бизнеса. Не бих желала да коментирам от тяхно име, нека, ако има нещо, сами да си го кажат. Изразявам само собствена позиция, защото съм силно възмутена от всичко, което се е случило в Слънчев бряг.
- Г-жо Иванова, факт е, че Слънчев бряг е шумен курорт, музиката се чува в целия залив…
- Какво от това?! Ние съжителстваме съвсем нормално и винаги казваме, че Слънчев бряг е атрактивен, защото в него има както дневен живот, така и нощен. В него се съвместяват както семейства с деца, двойки, така и възрастни туристи. Има и много хора, които идват само за купона през уикенда. Знаете ли колко българи пътуват от София само за партитата в популярните клубове? Какво да направим? Да кажем на тези наши сънародници: В България вече няма място, в което да се забавлявате! Това ли да им кажем? Кое е алтернативното място за тях? Ако някой ми каже, че има алтернатива, започвам да си мисля, че Слънчев бряг се съсипва, за да се насочат туристите към друг курорт. /блиц

Видяна: 14457 пъти


Публикувана на
13 Август 2017 година

Още статии


Топ новини
Вандали заляха...

Неизвестни вандали са залели с мазнина лицевата страна на паметника на Васил Левски в Ловеч, съобщи зам.-кметът на общината Даниел Колев.
Това е станало в навечерието на...

2293...

[b]След първо класиране в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ са записани 2293 първокурсници. От тях 2123 са приети по държавна поръчка, което е 65,4% от утвърдения държавен прием за...

Какво ни очаква...

Овен 21 март – 20 април
Насрочете за събота всичко важно за уикенда, особено мероприятия, които касаят връзки с много хора, участия в социални и обществени събития и екипни инициативи. За...

Как си говорят...

„Съгласен съм да разговаряме по всички теми и, както знаете, винаги съм бил отворен да разговарям с моите партньори.“, коментира пред журналисти вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info