header

Собствено Търсене

Понеделник, 21 Май 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Третокласни адвокати наставляваха СДС, а по някое време и държавата

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Третокласни адвокати наставляваха СДС, а по някое време и държавата

Не се чудете, че са запорирали марката „СДС“ – включително и прочутия Син Лъв, който трябваше да ни поведе към светлите бъднини. Обяснението е достъпно: само се сетете, какви екземпляри минаха през тази клета организация, как правеха всичко възможно, за да я злепоставят и орезилят. И които винаги са гледали на Лъва като на някаква рисунчица, нищо повече от това – така се оказва сега.
Кеворк КЕВОРКЯН

*** Още от зараждането на СДС, една от мантрите бе, че е създаден от БКП. А, всъщност, провалът на Съюза бе предначертан не от комунистите, а от фалшивите антикомунисти – и те не мирясаха, докато не разкараха всичко читаво от СДС. Накрая я докараха до Костов - неосъществен комунист, клечал пред вратите на БКП, учил за не знам какъв си в „Империята на злото“. Ако руснаците не го бяха натирили обратно, сигурно щеше да стане някакъв фактор в БКП, макар че там са по-придирчиви и гнусливи от измислените „десни“. Неговият „антикомунизъм“ обаче се изчерпа с крадливата приватизация, която ще остане уникална в световната стопанска история.
*** И накрая, на тия герои им взеха „Лъва“, който отдавна вече изглеждаше нелепо покрай тях. Пет пари не даваха за него – понеже самите те изобщо не са лъвове, а чакали. И как не ги е срам: нито един от тях не пожела да се бръкне и да извади 4 хиляди лева, за да се издължи СДС за някакви адвокатски услуги. Само от този факт можете да си представите, какви типове са това. Претендират за място в „историята“ – а не са готови да дадат една скромна сума, за да запазят честта на СДС. И накрая са готови да пратят и Лъва в небитието, където уж щяха да пращат „комунягите“.
*** Какви ли не маймунджилъци преживя Лъва. По една време поредните измисленяци съвсем изперкаха, това се случи преди две години и нещо: помните акцията им със сините стъпки, които налепиха от площад „Славейков“ чак до централата на СДС –дърварският намек беше, че се е задала нова „синя“ вълна, гледайте сега, какво ви готвим. А, всъщност, ги сготви Бойко, навря ги по милост като временни квартиранти в поредния си кабинет, даде им постове, немислими за тях - и ги приготви за транжиране. И то не закъсня – стъпките, на които толкова разчитаха, ги отведоха в нищото.
*** Но и аз съм един наивник – защо пък да се грижат за Лъва, когато повечето от фалшивците имат петолъчки в главите си. Те по-видните си хора унижаваха, още от първите години на СДС – та ще мислят за някакъв Лъв, и то нарисуван. На нито една от главните фигури на СДС не бе спестена отровната чаша. Влачеха със сиджимка „Фашизмът“ – книгата на Желев, току под прозорците на президентската му канцелария. Отлюспваха безкрай всичко по-читаво, докато не останаха само конформистите и приспособенците. Правеха си мръсни номера – в това бяха изобретателни, самоунижаваха се, глупашки помогнаха Савов да бъде свален от председателския стол в Парламента, още по-глупашки поискаха „Вот на доверие“, и пр. Третокласни адвокати за дълго наставляваха СДС, а по някое време дори и държавата – и тя не прокопса, разбира се, като изключим собствените им аванти. Мижав адвокат, довереник на ЦК на Комсомола, стана вътрешен министър, после и председател на Парламента. А онзи Фил стана дори премиер – за смях и приказ. И всички те себе си едва понасяха, понеже вътрешно се терзаеха заради нищожния си ръст.
*** Няма друга организация, която да се е отнасяла толкова кръвожадно към лидерите си, а, в крайна сметка, и към идеята си. Макар че, тия случайници и до края така и не успяха да съчинят някаква ясна идея – извън крадливата приватизация, разсипването на земеделието и пр. Какво друго? Уж щяха да демонтират несъстоялия се комунизъм – но как да стане това, нали трябваше да изрежат половината си сърце, поне някои от тях. И гордостта никога не ги е занимавала – ликвидираха „дясното“, но поне да бяха запазили Лъва, да не го унижават и него. Всъщност, късните „седесарски“ първенци с удоволствие ще се отърват от Лъва. За тях е по-добре той да бъде забравен – за да не напомня, че самите те са скорозрейки, хора от тълпата от митингите на СДС, които някак си са успели да се домогнат до централата на „Раковски“ 134 - нея също им отнеха. Лъва е неприятно напомняне за тяхната нищожност. И затова трябва да бъде натирен в Забравата – там, където са се сврели истинските антикомунисти/поборници, истинските страдалци – като Заркин, например – един от десетте официално признати български дисиденти.
*** Един от днешните първенци на СДС казал, че изобщо не го интересува запорът на Лъва. „Да си го използват, както си щат! – рекъл. – Тъкмо ще ни правят безплатна реклама!“ Унижават ги до крайна степен – а този говори за реклама. Тия хора нямат сетива за истински унизителното. Има една забавна снимка на Лукарски: напънал се е да гаси свещите върху една внушителна торта – на изчезващите партии се полагат внушителни торти. В случая тази увековечава Лъва, който се е дотътрил до 26-ия си рожден ден – без да подозира, че скоро ще бъде запориран.
*** Наскоро се чу, че някои предлагат бившата централа на СДС на „Раковски“ 134 да бъде превърната в Музей на демокрацията. Отмъкнаха им Лъва – а те сънуват музеи. А ако все пак го направят, това ще бъде музей на политическата наивност, на политическия канибализъм и накрая, на политическата порнография. Разбира се, централното място ще бъде отделено на Запорирания Лъв. Тук-там трябва да бъдат аранжирани и няколко древни китайски вази – фалшиви, разбира се. За да ни напомнят за превземането на двореца „Смолни“ – когато болшевишките моряци нахлуват в него, първата им работа е да се изходят в безценните китайски вази. Някои постъпват толкова грижовно и с идеите. /със съкращения от „Уикенд“

Видяна: 21777 пъти


Публикувана на
20 Август 2017 година

Още статии


Топ новини
Две-три бири...

За втора поредна година фестивалът „Две – три бири фест” ще събере на 16- ти и 17-ти юни български и чуждестранни занаятчии пивовари и любителите на крафт пивото в знаковия Тютюнев град.

Пълна мистерия...

45-годишният полицай от участъка в Сопот Добромир Лазаров е звънял снощи по телефона на убиеца си Ангел Желязков, казал му е, че тръгва към Пловдив, за да може двамата да се разберат като мъже....

Рифова акула в...

Чернопера рифова акула е най-новата придобивка на Природнаучния музей в Пловдив, съобщи неговият директор Огнян Тодоров. Дивият хищник пристига от далечна Индонезия, като в момента все още е...

„Ботев” обра...

Ботев (Пловдив) обра индивидуалните награди в Първа и Втора лига. Това стана ясно на днешната церемония "Футболист на футболистите", на която бяха отличени най-добрите футболисти и треньори. За...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info