header

Собствено Търсене

Петък, 19 Януари 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Третокласни адвокати наставляваха СДС, а по някое време и държавата

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Третокласни адвокати наставляваха СДС, а по някое време и държавата

Не се чудете, че са запорирали марката „СДС“ – включително и прочутия Син Лъв, който трябваше да ни поведе към светлите бъднини. Обяснението е достъпно: само се сетете, какви екземпляри минаха през тази клета организация, как правеха всичко възможно, за да я злепоставят и орезилят. И които винаги са гледали на Лъва като на някаква рисунчица, нищо повече от това – така се оказва сега.
Кеворк КЕВОРКЯН

*** Още от зараждането на СДС, една от мантрите бе, че е създаден от БКП. А, всъщност, провалът на Съюза бе предначертан не от комунистите, а от фалшивите антикомунисти – и те не мирясаха, докато не разкараха всичко читаво от СДС. Накрая я докараха до Костов - неосъществен комунист, клечал пред вратите на БКП, учил за не знам какъв си в „Империята на злото“. Ако руснаците не го бяха натирили обратно, сигурно щеше да стане някакъв фактор в БКП, макар че там са по-придирчиви и гнусливи от измислените „десни“. Неговият „антикомунизъм“ обаче се изчерпа с крадливата приватизация, която ще остане уникална в световната стопанска история.
*** И накрая, на тия герои им взеха „Лъва“, който отдавна вече изглеждаше нелепо покрай тях. Пет пари не даваха за него – понеже самите те изобщо не са лъвове, а чакали. И как не ги е срам: нито един от тях не пожела да се бръкне и да извади 4 хиляди лева, за да се издължи СДС за някакви адвокатски услуги. Само от този факт можете да си представите, какви типове са това. Претендират за място в „историята“ – а не са готови да дадат една скромна сума, за да запазят честта на СДС. И накрая са готови да пратят и Лъва в небитието, където уж щяха да пращат „комунягите“.
*** Какви ли не маймунджилъци преживя Лъва. По една време поредните измисленяци съвсем изперкаха, това се случи преди две години и нещо: помните акцията им със сините стъпки, които налепиха от площад „Славейков“ чак до централата на СДС –дърварският намек беше, че се е задала нова „синя“ вълна, гледайте сега, какво ви готвим. А, всъщност, ги сготви Бойко, навря ги по милост като временни квартиранти в поредния си кабинет, даде им постове, немислими за тях - и ги приготви за транжиране. И то не закъсня – стъпките, на които толкова разчитаха, ги отведоха в нищото.
*** Но и аз съм един наивник – защо пък да се грижат за Лъва, когато повечето от фалшивците имат петолъчки в главите си. Те по-видните си хора унижаваха, още от първите години на СДС – та ще мислят за някакъв Лъв, и то нарисуван. На нито една от главните фигури на СДС не бе спестена отровната чаша. Влачеха със сиджимка „Фашизмът“ – книгата на Желев, току под прозорците на президентската му канцелария. Отлюспваха безкрай всичко по-читаво, докато не останаха само конформистите и приспособенците. Правеха си мръсни номера – в това бяха изобретателни, самоунижаваха се, глупашки помогнаха Савов да бъде свален от председателския стол в Парламента, още по-глупашки поискаха „Вот на доверие“, и пр. Третокласни адвокати за дълго наставляваха СДС, а по някое време дори и държавата – и тя не прокопса, разбира се, като изключим собствените им аванти. Мижав адвокат, довереник на ЦК на Комсомола, стана вътрешен министър, после и председател на Парламента. А онзи Фил стана дори премиер – за смях и приказ. И всички те себе си едва понасяха, понеже вътрешно се терзаеха заради нищожния си ръст.
*** Няма друга организация, която да се е отнасяла толкова кръвожадно към лидерите си, а, в крайна сметка, и към идеята си. Макар че, тия случайници и до края така и не успяха да съчинят някаква ясна идея – извън крадливата приватизация, разсипването на земеделието и пр. Какво друго? Уж щяха да демонтират несъстоялия се комунизъм – но как да стане това, нали трябваше да изрежат половината си сърце, поне някои от тях. И гордостта никога не ги е занимавала – ликвидираха „дясното“, но поне да бяха запазили Лъва, да не го унижават и него. Всъщност, късните „седесарски“ първенци с удоволствие ще се отърват от Лъва. За тях е по-добре той да бъде забравен – за да не напомня, че самите те са скорозрейки, хора от тълпата от митингите на СДС, които някак си са успели да се домогнат до централата на „Раковски“ 134 - нея също им отнеха. Лъва е неприятно напомняне за тяхната нищожност. И затова трябва да бъде натирен в Забравата – там, където са се сврели истинските антикомунисти/поборници, истинските страдалци – като Заркин, например – един от десетте официално признати български дисиденти.
*** Един от днешните първенци на СДС казал, че изобщо не го интересува запорът на Лъва. „Да си го използват, както си щат! – рекъл. – Тъкмо ще ни правят безплатна реклама!“ Унижават ги до крайна степен – а този говори за реклама. Тия хора нямат сетива за истински унизителното. Има една забавна снимка на Лукарски: напънал се е да гаси свещите върху една внушителна торта – на изчезващите партии се полагат внушителни торти. В случая тази увековечава Лъва, който се е дотътрил до 26-ия си рожден ден – без да подозира, че скоро ще бъде запориран.
*** Наскоро се чу, че някои предлагат бившата централа на СДС на „Раковски“ 134 да бъде превърната в Музей на демокрацията. Отмъкнаха им Лъва – а те сънуват музеи. А ако все пак го направят, това ще бъде музей на политическата наивност, на политическия канибализъм и накрая, на политическата порнография. Разбира се, централното място ще бъде отделено на Запорирания Лъв. Тук-там трябва да бъдат аранжирани и няколко древни китайски вази – фалшиви, разбира се. За да ни напомнят за превземането на двореца „Смолни“ – когато болшевишките моряци нахлуват в него, първата им работа е да се изходят в безценните китайски вази. Някои постъпват толкова грижовно и с идеите. /със съкращения от „Уикенд“

Видяна: 17934 пъти


Публикувана на
20 Август 2017 година

Още статии


Топ новини
Инцидент с...

Инцидент с военния самолет "Спартан" е станал днес, при извършване на учебна маневра на земята на летище Граф Игнатиево. Няма пострадали военнослужещи от екипажа.
Нанесени са нанесени...

Потопиха се за...

Млади жени и мъже възпроизведоха богоявленския ритуал, потапяйки се в река Първенецка напук на минусовите температури навън. Ентусиастите изпълниха ритуала на датата на Богоявление по стар стил....

Военен самолет...

Военно транспортен самолет C-27J „Спартан” е аварирал при извършване на учебна маневра на територията на авиобаза „Граф Игнатиево”, съобщиха от военновъздушните сили, съобщава bTV. Няма пострадали...

Загинал на...

Челен сблъсък между два леки автомобила стана в петък около 15 часа района на село Васил Левски на Подбалканския път. Пристигналият екип на РУ – Карлово установил, че са се ударили „Шкода“ със...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info