header

Собствено Търсене

Четвъртък, 21 Март 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Кметът на Пловдив и жена му пестят

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 69357 пъти


PlovdivMedia - Кметът на Пловдив и жена му пестят

Кметът Иван Тотев се разписва чисто на около 1132 лева. Той и съпругата му Деница, която е учителка, явно са спестовници и парите в тричленното семейство стигат, че даже и остават, показва справката в годишната декларация на Иван Тотев. Данните за спестяванията на властта бяха публикувани от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
Кметът държи на влог 119 027 лева. Част от тази сума е дарение от родителите му, а другата е спестил от заплатата. Освен това има 499 долара в банка, които са от предходни остатъци.
Съпругата му Деница също е спестила 6324 лв. В графата „Годишна данъчна основа от трудови договори“ Тотев е обявил 13 589 лв. Половинката му, която е преподавател в СЕ "Патриарх Евтимий", почти го е догонила по заплата. Нейният учителски доход за 2017 година е 11 600 лева.
Семейството явно е затягало здраво коланите през 2017-а, защото всички бели пари за черни дни са придобити през въпросните 12 месеца, показват справките. За предишния период кметът бе вписал в имотната си декларация само 7689 лева спестявания от заплати, 14 300 лева изплатена застрахователна премия за изгорелия хюндай на съпругата му. В същото време той си бе купил мотор "Ямаха" за 8500 лева.
Вицетата на Тотев почти го догонват по стандарт, показват справките. Зам.-кметът по култура и туризъм Александър Държиков е спестил 93 000 лева, които са дошли от продажба на наследствен имот, наеми и заплати. Декларирал е два апартамента, офис и лек автомобил „Рено-Лагуна“, купен през 2011 година. Едното жилище е 92 квадратни метра и е придобито чрез реституция през 1992 година. Другото е 93 квадрата и е купено със заеми през 2008 година.
Георги Титюков, който е зам.-кмет по спорт и социални дейности, през миналата година си е купил гараж и е спестил от заплати 7918 лева. Съпругата му Кристина е получила чрез дарение апартамент и 1/3 от двор в Девин. Тя е купила парцел от 4 дка в Царимир .
Другият заместник на Тотев - Димитър Кацарски, за когото е известно, че преди време построи няколко малки етажа в кооперация в "Капана", има в наличност 17 000 лева и още 10 000 лв. в банка.
Най-новият член на кметския екип Златин Велев кара лек автомобил „Дачия Дъстър“. Колата е купена през 2013 година за 28617 лв. с лизинг. Съпругата му Златина пък шофира "Опел Астра", взета за 300 лева през 2009 година. В декларацията си зам.-кметът по транспорт е обявил къща с двор в село Моминско, апартамент и гараж в Пловдив. Всички имоти са придобити чрез дарение. Златин Велев има 5000 лева в банка и 8000 лева налични пари. По второто перо съпругата му е малко по-богата, тя притежава 10 000 лв.
Розалин Петков, който ръководи икономиката и здравеопазването на Пловдив, държи на влог общо 3584 евро, спестени от заплата. Съпругата му Надежда пък има потребителски кредит от 11 032 лв. Тя е собственик на две коли - "Опел Астра" и "Пежо 206", купени със заеми, има етаж от къща и дворно място в Паничери, апартамент и лозе в Сопот. Розалин Петков има парцел в кв. Сушица в Карлово и ползва апартамент от 58 кв. м в Пловдив под наем за 95 лева месечно.
Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов е декларирал апартамент от 198 кв. м в Пловдив, купен през 2016 година със заем, продажба на недвижим имот и спестявания. Притежава 1/5 идеална част от 90 дка гори в село Манастир, община Лъки. Има 11 000 лв. налични парични средства и изплаща ипотечен кредит от 120 000 лв.
Председателят на Общинския съвет Савина Петкова държи 1006 лева в банка, а съпругът Любомир има влог от 60 641 лв. Двамата общо са обявили 2000 лв. налични парични средства. Той е декларирал дялови участия в две дружества.марица

Публикувана на
8 Август 2018 годинаОще статии


Най-четени
Две...

Пловдивчанките Ивана Муцкова (17 г.) и Василена Караманлиева (18 г.) спечелиха първата си битка в "Гласът на България".
Ивана изуми публика и жури в изпълнение на португалския...

Извратен баща...

[b]Мъж от Пловдив получи съдебна заповед да не доближава съпругата и двете си дъщерички и да се изнесе незабавно от техния дом заради неприлични снимки. Той карал двете си дъщерички - на по 6 и 7...

Медицинските...

Медицинските сестри в Пловдив излизат днес на протест. В 15 часа те ще изразят своите искания пред сградата на Общината в града на тепетата и така ще се включат в националния протест на съсловието....

Миш-маш с...

[b]Сериозен скандал се оформя по отношение на една от най-популярните марки лютеница в България - "Лютеница Първомай". Причината – решение на Софийския административен съд. Битката относно марката...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info