Новина от категория Оле!
Архив на публикациите

Йорданец от Пазарджик вдига бетонен гигант насред Тютюневия град

Видяна: 41360 пъти

Жилищен мастодонт се строи на ул. "Д-р Г. М. Димитров" №27-29, насред в сърцето Тютюневия град. Инвестицията е на предприемача от йордански произход Таха Рахман, чрез фирмата му „Тарамекс” от Пазарджик.
Той е известен, че строи своите сгради в едни от най-атрактивните терени из целия град. Един от топ парцелите му е карето от няколко жилищни секции (24 000 кв. метра площ) до ВМИ на ул. „Кавала”. На броени метри от входа на ВМИ мястото е идеално за квартира на студенти. Както става ясно от официалната страница на фирмата в мрежата, инвестиционната програма на дружеството е доста амбициозна - сграда от 5000 квадрата на ул. ”Поп Манол” №3 и кооперация на ул. „Братя Търневи” №19-21 (5000 кв. м). От справката става ясно, че фирмата притежава и имот на ул. „Г. М. Димитров”, който е 18 000 квадрата. Всеки нов строеж там минава през одобрението на НИНКН. Фирмата притежава парцел с обща площ 3661 кв. м. По проект седеметажната жилищна сграда е разделена на 4 секции, а РЗП-то , с подземното застрояване, е общо 16 827,36 кв. м. В нея са планирани близо 200 нови паркоместа, които ще обслужват 172 жилища и 7 ателиета, научаваме от документите, внесени в Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Това е максимално уплътняване на допустимия кинт, коментират архитекти. Законът го позволява, но е прекалено плътно застрояване за специална територия като Тютюневия град, допълват специалисти.
На метри от училището, наричано Малката Лиляна, ще се появят близо 200 нови жилища. Това означава, че само след година-две в тях ще се настанят поне 200 семейства, със съответния брой автомобили.марица

Публикувана на
05 Февруари 2019 година