header

Собствено Търсене

Неделя, 25 Август 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Има ли областен големец спалня за гости с европари!?

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 81313 пъти


PlovdivMedia - Има ли областен големец спалня за гости с европари!?

Големец на областно ниво е първият заподозрян, че с европари си е направил спалня за гости, разкри разследващият сайт „Едно пиленце ми прошепна“. След шумотевицата, която се вдигна със схемите за къщи за гости, спалните за гости щели да се следващите бомби за еврооблажване. Пред тях историите с балдъзата, майката и прочие роднини на един от партийните етнически лидери у нас, сдобили се безплатно с европалати в едно родопски село, щели да бъдат като „муха е ухапала Европейския съюз“.

Динко ПЕТКОВ

Непотвърдената официално европрограма за „спални за гости“ поощрявала развитието на туризма в най-примамливите градове на Европа, сред които, безспорно, е и Пловдив.
Според „Едно пиленце ми прошепна“ пръв у нас по тази линия е спечелил проект областен големец с безупречната репутация, че две стотинки да види на улицата, моментално ще ги предаде на полицията, за да открият собственика им.
Усилията му да се угажда на туристите, избрали Пловдив, като обект на който да се възхищават, с осигуряване на подслон с т.нар. спални за гости, естествено, е похвална и е за пример на останалите пловдивчани.
Проблемът, обаче, идвал, че това, за което се използва от него спалнята за гости, се разминава съществено от условията, за които са отпуснати европарите.
Той е заподозрян, че използва спалнята единствено за собствени нужди с половинката му. Никъде няма пусната обява, че я предоставя за туристи. Дори във Фондация „Пловдив 2019“ не са чували за нея. Няма и един указателен знак из града как да се стигне до нея.
От „Едно пиленце ми прошепна“ са установили, че, освен законната съпруга на въпросния притежател на спалнята за гости, периодично в нея са били и „гостенки“, които, обаче не са регистрирани като туристи. Предполага се, че те са били там не по туристическа линия, а инкогнито. За тях не била в час и съпругата му.
И друг зам.-големец на областно ниво се бил уредил с три спални за гости. Той не ги ползвал за лични нужди. Предоставял ги като общежитие на нуждаещи се от околните селища. Те идвали в Пловдив, за да ходят на курсове по задължително изучаване на турския език. Надявали се след като си вземат тапията на ниво Кембрийдж-Едирне, да кандидатстват за работа в завода, който чули че ще вдига от комшийски инвеститор в Индустриална зона „Тракия“ за производство на бутилиран шербет.
С евроспалня за гости е успял да се уреди и политик от Столипиново. В нея вече били регистрирани към три хиляди постоянно нощуващи.
Те дошли на туристически групи със собствен специализиран превоз-каруци предимно от махалите във Войводиново, Кърнаре, Болярино и други подобни културни средища. Привлечени от специалното присъствие на Столипиново в концепцията за Пловдив –културна столица на Европа. Проявили дори съпричастност към нейната реализация. Създали, например, на доста места арт инсталации, които обаче обществеността и районната административна власт възприели като нерагламентирани сметища. Даже кола на местна комунална фирма дошла и прибрала като обикновен боклук арт инсталацията „Изоставената Мадона“, която изразявала захвърлената ръждясала печка „Мечта“. Заедно с нея вдигнали безцеремонно и арт композицията „Световното замърсяване и Пловдив“, създадена с безкористното участие на живеещите на ул. „Соколите“ чрез всекидневно усърдно изхвърляне на сметта от домовете им направо от балконите. А обидно тялото на умрял кон на ул. „Крайречна“ било пратено на екарисажа, независимо от протестите, че това била арт проект „Съдбата на Пегас“. Имало идея даже улици в най-голямата етническа махала в Европа да бъдат преименувани на все още живи пловдивски поети и писатели, с цел приживе да бъдат удовлетворени, че съдбата на техния Пегас няма да е забвението.
Обявяването на техните арт инсталации за нерегламентирани сметища в Столипиново си обясняват с притеснения, че правят паралелна Европейска столица на културата и могат да имат претенции да си делят с тях бюджета-тайна, харчен от Фондация „Пловдив 2019“. Затова и се пуснала приказката, че в спалнята за гости в Столипиново въдворявали представители на изборния туризъм.
„Не съм ги приютил заради предстоящите европейски избори, както бихте си помислили, държа ги за изборите наесен.“, обяснява той. Признава, че дотогава бройката им в спалнята за гости щяла да се утрои.“

Публикувана на
16 Май 2019 годинаОще статии


Най-четени
We say NO to human...

[b]Националният отбор на България по таекуон-до ITF ще бъде посланик на кампанията „Заедно срещу трафика на хора/WE SAY NO TO HUMAN TRAFFICKING“. Българската федерация по таекуон-до ITF и...

Министър...

[b]Налага се промяна на комплексното разрешително на завода за отпадъци край Шишманци, заяви екоминистърът Нено Димов. По думите му ще бъдат определени санкции за неизпълнение на досегашното...

Гъст дим от 250...

Пожар на отпадъци и стари гуми потушиха пожарникарикари до река Марица в Столипиново вчера. Заради гъстия черен дим много хора напуснаха района. Временно с полиция бяха затворени и две улици в...

Циганин...

Млад циганин от карловското село Христо Даново е нападнал и обрал старицата, спасена от старши сержант Цвятко Делков. Той е адържал апаша до идването на полицията.
На 9 август...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info