header

Собствено Търсене

Петък, 21 Юни 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Камен Шишманов пита кмета за Синята зона

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 8601 пъти


PlovdivMedia - Камен Шишманов пита кмета за Синята зона

Питане към кмета Иван Тотев е отправил зам-председателят на Общинския съвет, воеводата Камен Шишманов заради забелязани от него нередности във връзка със Синята зона в Пловдив.
Уважаеми г-н Тотев,
Преди около месец и половина в един пловдивски сайт се появи информация за включване на нов участък от бул. „Княгиня Мария Луиза“, в близост до Голямата Базилика, в обхвата на „синя зона“. Тогава директора на ОП „Паркиране и репатриране“ отговори, че не е необходимо да има изрично решение на Общински съвет-Пловдив, защото самият булевард е упоменат в определено решение.
Провокиран от това, направих справка във взетите от Общински съвет-Пловдив решения и успях да намеря 2 такива. Първото е Решение №156 от 14.04.2016 год., а другото е Решение №205 от 17.05.2016 год.
В първото е записано, че се добавя „бул.“ Мария Луиза“ в пътния участък между кръстовищата с ул.“Петко Д. Петков“ и бул. “Източен“ /надлъжно/ 113“ .
В Решение №205 взето с Протокол №7 от 17.05.2016 год. е записано, че „Обхватът на „Синя зона“ се определя от Общински съвет-Пловдив, съгласно одобрен списък, Приложение №1 към Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Пловдив“. В параграф 2 на решението се приема и Приложение №1, което е списък на булеварди, улици и площади с разрешено краткотрайно платено паркиране /Синя зона/.
При детайлно преглеждане на описаните в Приложение №1 булеварди, улици и площади с разрешено краткотрайно платено паркиране забелязах, че не е посочен бул. „България“, а всеки един пловдивчанин знае, че в определени участъци от него се извършва такова краткотрайно платено паркиране /синя зона/.
Уважаеми г-н Тотев,
Желая да получа информация колко са обособените места в пътния участъка между кръстовищата с ул. “Петко Д. Петков“ и бул. “Източен“ към началото на месец юни 2019 год. и колко са обособените места в близост до Голямата базилика?
- В Приложение №1 към Решение №205 взето с Протокол №7 от 17.05.2016 год. има ли записан някъде „бул. “България“ и ако го има желая да посочите под кой номер по ред е?
- При установяване, че бул. „България“ не фигурира в Приложение №1 това ще означава, че всички събрани такси след влизане в сила на Решение №205 взето с Протокол №7 от 17.05.2016 год. до настоящият момент са събрани неправомерно и без съответното правно основание. Какви действия ще предприеме администрацията на община Пловдив и лично Вие за бързо поправяне на тази грешка?
- Ако приемем, че не трябва лично Вие да изготвяте предложенията, които постъпват в Общински съвет-Пловдив, то тогава хората изготвили и съгласували това предложение ще бъдат ли санкционирани или наказани и ако да какви ще бъдат тези санкции?
Уважаеми г-н Тотев,
Очаквам да получа писмен отговор, във връзка с чл. 80,ал.2 от Правилник за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет.
С уважение,
Камен Шишманов
общински съветник от ППГОС „Патриотичен фронт“

Публикувана на
10 Юни 2019 годинаОще статии


Най-четени
Гергов дари на...

[b]Пловдивската митрополия стана собственик на сградата до южната част на Тунела, известна на пловдивчани като старото Гръцко училище. Бизнесменът Георги Гергов е дарил двата етажа на...

Две-три бири...

[b]13 български и 2 чуждестранни участници ще превърнат Пловдив в бирена столица на 22 и 23 юни. Третото издание на фестивала за крафт пиво „Две-три бири фест” акцентира изцяло върху...

Концесии за...

Община Пловдив откри две процедури за отдаване на концесия за стадион Локомотив и на футболен тренировъчен комплекс в район Тракия.[b] Концесията за Лаута е за 35 години и е оценена на 80...

Инженери против...

Ако проектът за социализация на р. Марица се реализира в сегашния си вид, ще застраши конструкцията на мостовете над реката. За това алармират 12 000 експерти от Камарата на инженерите в...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info