Новина от категория България
Архив на публикациите

Свещеник и попадия взеха бебето, изоставено на паркинг

Видяна: 49593 пъти

Свещеникът Явор Стоянов и съпругата му Елена поеха грижите за изоставеното на паркинга до Централна гара бебе. Приемната майка е на 42 години и е работила като бавачка, бащата е на 38 години. Имат две деца.
„Той е толкова хубав, добър и кротък. Как да не поискаш да го вземеш. Нашите две деца не бяха спокойни като него“, разказва Явор. „За мен е изключително удоволствие да го гледам. Още повече че мъжът ми ме отменя вечер и за мен остава дневната работа, която не ме натоварва“, добавя съпругата Елена. Малчуганът прекарва между 10 и 12 часа в денонощието в сън.
Биологичната майка на изоставеното дете се е укрила и социалните удрят на камък в опитите да я намерят. Те не могат да се свържат и с бащата. Заради случая с бебето той бе задържан за 24 часа. След като излязъл от ареста, мъжът не се е прибирал в дома си.
Ако до навършване на шестия месец на бебето родителите не бъдат открити, момченцето ще бъде вписано в регистъра за осиновяване.
Стоянови са категорични, че подобна грижа дава нов смисъл на живота им. Според тях такъв тип взаимоотношения имат дълбоки корени в българското общество. Тогава обаче децата се наричали храненици. Такъв е бил и случаят с дядото на Елена, който е отгледан от чуждо семейство.марица

Публикувана на
17 Юни 2019 година