Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Свещената глава на света Марина три дни ще е в Пловдив

Видяна: 23363 пъти

Известната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена в Пловдив от митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската църква носеща нейното име.
Свещената глава ще бъде изложена за поклонение в митрополитската черква „Света Марина” в продължение на трите празнични дни – 16, 17, 18, юли т. г. 17 юли е денят, в който православните християни почитат паметта на Света великомъченица Марина.
Светите мощи ще бъдат донесени на 16 юли т. г. Посрещането на светинята ще бъде пред катедралния храм „Св. Богородица” в Пловдив в 18.00 ч. и с литийно шествие ще бъде пренесена до митрополитския храм „Света Марина”. Там пловдивският митрополит Николай ще възглави празничната вечерня по случай храмовия празник. Светите мощите ще бъдат изложени в храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите. През празничните дни митрополитската църква „Света Марина” ще бъде отворена непрекъснато – и през нощта, за да могат да се поклонят и докоснат до светинята всички, които пожелаят. монитор

Публикувана на
16 Юли 2019 година