Новина от категория България
Архив на публикациите

Какво шокира дъщерите на Жорж Ганчев

Видяна: 29646 пъти

Жорж Ганчев бе изпратен в последния си път с аплодисменти, а бял гълъб бе застанал до катафалката му. Дъщерите му Силвана и Джилия видяха в това символика.  Сърцето ми е разбито, каза със сълзи на очи Джулия. "Най-великият мъж на тази планета, не мога да се побера в едно изречение", каза и любимата му Шуши.
Столичният храм "Света София" се оказа тесен да побере дошлите да кажат последно сбогом на политика, артиста и спортист Жорж Ганчев.  Сред дошлите на поклонението бяха артистът Славчо Пеев, икономистът и бивш министър Николай Василев, Александър Томов, Петър Берон и агент Иван Тенев, певицата Диана Дафова и още много други. „Жорж Ганчев ще бъде запомнен с това, че колкото лесно се говореше с него, толкова и трудно допускаше до себе си, комплексно гледаше на всеки, който се допреше до него.Той се оказа в особена среда, когато му взеха името на Българския бизнес блок“, спомни си финансовият експерт Кольо Парамов, който се кандидатира заедно с Жорж Ганчев през 2016 г. на президентските избори.
„За да запомниш Жорж Ганчев в целия му ръст, този 2-метров ръст, като интелектуалност, като можене, знание , трябва много сериозно личностно поведение в персонален план, за да може и той да те оцени подобаващо“, заяви още Парамов. „В последните месеци лекарите го молеха да остави китарата и контакта с хората. Може би в това беше неговата сила. Примерът му е, че българският дух не трябва да бъде потъпкван и пренебрегван. Неразбран, но духовен, мащабен, неподвластен на конюнктурата, желаещ да промени много неща“, каза за него Александър Томов.
Георги Ганчев Петрушев, както е официалното му име, е роден на 29 август 1939 година в Пловдив. В началото на 60-те години се жени за британската поданичка Уенди А и заминава с нея на Острова. Твърди се, че това е част от операция на Второ главно управление на ДС, чийто сътрудник именно по британска линия е Георги Петрушев с псевдоним Жорж. Псевдоним, който той наложи като свое име. блиц

Публикувана на
24 Август 2019 година