header

Собствено Търсене

Сряда, 20 Ноември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Министър замазва какви ги вършат в т. нар. екозавод край Раковски

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 39406 пъти


PlovdivMedia - Министър замазва какви ги вършат в т. нар. екозавод край Раковски

Налага се промяна на комплексното разрешително на завода за отпадъци край Шишманци, заяви екоминистърът Нено Димов. По думите му ще бъдат определени санкции за неизпълнение на досегашното разрешително. Разпоредена е проверка на Регионалната екоинспекция, за да се установи как е упражняван контрол.
Над 200 души, които протестираха тази сутрин пред входа на завода край Шишманци влязоха в предприятието. Заедно с министър Нено Димов те видяха инсталация за сепариране на отпадъците, а пътят, по който минават камионите беше току що измит, информират от БНР.
"В момента комплексното разрешително разрешава три варианта - да се сепарира, да се компостира и да се депонира. Първите два ще останат и едва след тях ще бъде допуснато само на останалите фракции, които не могат да се сепарират или компостират, да бъдат депонирани. Т.е. от три възможности ще станат - задължително сепариране, задължително компостиране и едва тогава остатъкът депониране", заяви министър Димов.
Според него макар и не на 100%, но заводът има капацитет да изпълнява функциите си и след промяна на комплексното разрешително заводът трябва да е изряден във всичките си задължения.
По думите на протестиращи това не е завод за преработка на отпадъци, а е едно обикновено сметище, което дори и като сметище не се експлоатира по правилния начин.
В понеделник в общината от гражданска група внесоха искане за провеждането на референдум за бъдещето на завода за отпадъци.
"Този завод, ако не може да работи както трябва, не трябва да работи въобще", категоричен е кметът Гуджеров. лупабг

Публикувана на
24 Август 2019 годинаОще статии


Най-четени
Най-голямата...

[b]Най-голямата открита ледена пързалка на Балканския полуостров ще очаква любителите на фигурното пързаляне в Пловдив. Организаторите ще я поставят на площ от 1500 кв. м. в центъра на града, като...

Ще бъдат ли...

[b]„Човек - това звучи гордо!“, прокламира навремето Максим Горки. Днес, вероятно, щеше да го конкретизира: „Общински съветник - това звучи гордо!“. Наистина ли? Новите пловдивски общински...

20 години затвор...

43-годишният Илия Стоичков бе осъден на 20 години затвор за убийството на 70-годишния доцент Стефан Нейков. Освен това той ще трябва да заплати над 200 000 лв. кръвнина на близките и да поеме...

В Кючука се...

[b]Пътната връзка „Бетонен мост“ ще бъде запазена“. Това съобщи пред пловдивски медии кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с изпълнителния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски и...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info