header

Собствено Търсене

Вторник, 17 Септември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Министър замазва какви ги вършат в т. нар. екозавод край Раковски

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 32025 пъти


PlovdivMedia - Министър замазва какви ги вършат в т. нар. екозавод край Раковски

Налага се промяна на комплексното разрешително на завода за отпадъци край Шишманци, заяви екоминистърът Нено Димов. По думите му ще бъдат определени санкции за неизпълнение на досегашното разрешително. Разпоредена е проверка на Регионалната екоинспекция, за да се установи как е упражняван контрол.
Над 200 души, които протестираха тази сутрин пред входа на завода край Шишманци влязоха в предприятието. Заедно с министър Нено Димов те видяха инсталация за сепариране на отпадъците, а пътят, по който минават камионите беше току що измит, информират от БНР.
"В момента комплексното разрешително разрешава три варианта - да се сепарира, да се компостира и да се депонира. Първите два ще останат и едва след тях ще бъде допуснато само на останалите фракции, които не могат да се сепарират или компостират, да бъдат депонирани. Т.е. от три възможности ще станат - задължително сепариране, задължително компостиране и едва тогава остатъкът депониране", заяви министър Димов.
Според него макар и не на 100%, но заводът има капацитет да изпълнява функциите си и след промяна на комплексното разрешително заводът трябва да е изряден във всичките си задължения.
По думите на протестиращи това не е завод за преработка на отпадъци, а е едно обикновено сметище, което дори и като сметище не се експлоатира по правилния начин.
В понеделник в общината от гражданска група внесоха искане за провеждането на референдум за бъдещето на завода за отпадъци.
"Този завод, ако не може да работи както трябва, не трябва да работи въобще", категоричен е кметът Гуджеров. лупабг

Публикувана на
24 Август 2019 годинаОще статии


Най-четени
Мегз осъдена на ...

[b]Дизайнерката Меглена Каканашева, известна като Мегз, е осъдена на две години условно като подбудител към обсебване. Това съобщиха от пловдивската прокуратура. Мегз, която отричаше всичко, се е...

Стоян Алексиев...

Освен като официален гост на откриването на новата учебна година в две от училищата в район „Северен“, директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев присъства на тържествата и като родител – на...

Чунчуков пожела...

С много тържественост беше открита учебната година във всички детски и учебни заведения в район „Източен“. Специален гост на тържеството в ОУ“Васил Левски“ беше кметът Николай Чунчуков, който пожела...

Костадин...

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров участва в тържествата за откриването на новата учебна година във всички училища на територията на района. Той лично поздрави учителите, родителите и учениците с...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info