header

Собствено Търсене

Вторник, 17 Септември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com



Новина от категория Пловдив

We say NO to human trafficking на Колодрума

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 18239 пъти


PlovdivMedia - We say NO to human trafficking на Колодрума

Националният отбор на България по таекуон-до ITF ще бъде посланик на кампанията „Заедно срещу трафика на хора/WE SAY NO TO HUMAN TRAFFICKING“. Българската федерация по таекуон-до ITF и Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерски съвет обединяват усилия за превенция на трафика на хора заради сексуална експлоатация.
„Причината да подкрепим кампанията е големият брой българи – мъже, жени и деца, които попадат в капана на трафика на хора. Трябва да помогнем повече хора да се информират и да сигнализират, ако виждат нещо подозрително и нередно, защото всеки може да стане жертва на това ужасно престъпление“, коментира президентът на Българската федерация Марио Богданов.
Според вицепрезидента й Костадин Димитров важен е положителният личен пример: „Нашата задача е състезателите от националния отбор на България да бъдат достойни за подражание, като покажат, че са готови да поемат лична отговорност за това да се информира обществеността и да се намали броят на пострадалите лица на едно от най-страшните престъпления на 21 век - трафикът на хора“.
„По време на Световното първенство в зала Колодрума състезателите ще носят тениски със слогън We say NO to human trafficking. Видеоклипът, рекламиращ домакинството на България, също завършва с това послание“, съобщи треньорът на националния ни тим Тодор Козлодеров.
Ще бъде разпространена и брошура от Националната комисия за борба с трафика на хора, в която ще бъдат описани видовете експлоатация и мястото на България в Европейския съюз по броя на жертвите. Тя ще бъде с двустранен текст на български език и на английски език и всеки зрител на Световното първенство в Пловдив ще я получи.
Церемонията по откриването на Световното първенство е на 25 август от 21 часа. Състезанията са от 26 до 30 август от 9 до 12 часа и от 14 до 19 часа. Входът е свободен. Ще участват 1500 състезатели от 80 държави. В българския отбор са включени 68, 14 от които са от пловдивския Армейски спортен таекуондо клуб "Тракия".

Публикувана на
24 Август 2019 година



Още статии


Най-четени




Мегз осъдена на ...

[b]Дизайнерката Меглена Каканашева, известна като Мегз, е осъдена на две години условно като подбудител към обсебване. Това съобщиха от пловдивската прокуратура. Мегз, която отричаше всичко, се е...

Стоян Алексиев...

Освен като официален гост на откриването на новата учебна година в две от училищата в район „Северен“, директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев присъства на тържествата и като родител – на...

Чунчуков пожела...

С много тържественост беше открита учебната година във всички детски и учебни заведения в район „Източен“. Специален гост на тържеството в ОУ“Васил Левски“ беше кметът Николай Чунчуков, който пожела...

Костадин...

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров участва в тържествата за откриването на новата учебна година във всички училища на територията на района. Той лично поздрави учителите, родителите и учениците с...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 




BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info