Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Бизнесмен иска да превърне тепетата в оазиси

Видяна: 13420 пъти

Символът на града – тепетата, да се превърнат в зелени оазиси, а река Марица да стане една от най-атрактивните зони за отдих. Това са двата основни приоритета на Петър Петров, трети в листата на Георги Колев и ЗС „Александър Стамболийски” за Общинския съвет.
Петров е млад човек, който вече има два мандата като общински съветник зад гърба си. Завършил е икономика, като е един от най-големите земеделски производители в България, лидер в сферата на замразени плодове, с пазар, насочен изцяло към Западна Европа. С голям опит и със сериозна бизнес история за себе си.
„Тепетата са естествените оазиси на града, но ние така и не обръщаме нужното внимание на тях. Те са гербът на Пловдив и могат да се превърнат в притегателен център за отдих и забавления за пловдивчани”, смята Петров. Според него трябват много грижи и авангардни идеи за развитието на хълмовете. Въпреки че това е едно от големите богатства, все още няма адекватен план за тяхното управление. Това минава и през силната роля на главния архитект, който трябва да е доказан и уважаван специалист, смята бизнесменът.
Друга зона, която е залегнала в програмата на ЗС „Александър Стамболийски”, е поречието на река Марица. Урбанизирането на реката може да превърне зоната в друго прекрасно място за рекреация, като се изградят заведения, детски площадки, зони за стрийт фитнес, велоалеи, увеселителни паркове, места за плажуване, кътове за отдих върху стотици декари в Пловдив.
Петър Петров е на мнение, че новите паркови зони в Пловдив ще повишат значително и качеството на въздуха, който е един от големите проблеми на града.
Основните акценти в приоритетите на Петров са:
-Социализация на тепетата;
-Урбанизирането на река Марица;
-Нови паркове и залесителни акции;
-Мерки срещу мръсния въздух – използване на градски транспорт; стимулиране на отказа от печки на твърдо гориво;
-Връщането на общините „Родопи” и „Марица” в състава на Пловдив.

Публикувана на
07 Октомври 2019 година