header

Собствено Търсене

Вторник, 22 Октомври 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Пускат слухове в Столипиново, че ще им вземат децата

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 7991 пъти


PlovdivMedia - Пускат слухове в Столипиново, че ще им вземат децата

Родители на деца от ДГ „Лилия” в „Столипиново” са се изсипали вкупом да си приберат децата, подплашени от слуховете, че социалните служби ги извеждат от семействата. Вчера около 16 часа в рамките на половин час всичките стотина малчугани в детската градина са били прибрани заради мълвата, че ще бъдат отнети до едно малчуганите, които не са припознати от единия родител.
„Директорката ми се обади много разтревожена. Родителите й обяснили, че някой им казал, че прочел в социалните мрежи и в квартала се носят слухове за отнемане на деца”, обясни Стефка Симеонова, главен експерт в отдел „Образование” в район „Източен”.
След нагнетяването на напрежението в „Столипиново” и ДГ „Лилия”, където децата са 100% от малцинствата, учители и помощен персонал започнали да успокояват родителите.
По същото време в ДГ „Маргаритка” е имало родителска среща и на нея задали въпрос дали е вярно, че социалните служби ще взимат деца от градините. На място веднага е обяснено, че се правят опити да бъдат манипулирани.
Същата вечер разтревожени майки се обадили по телефона и на директорката на ДГ „Щастливо детство” Евгения Попиванова. В късните часове питали какво се случва. „Успокоих ги, че искаме писменото им съгласие, дори когато водим децата на зъболекар, и това ще остане така”, разказа Попиванова. Една от майките й отвърнала: „Вярвам Ви”.
Днес сутринта директорката окачи на входа на градината следното съобщение: „Уведомяваме семействата на всички деца от ДГ „Щастливо детство”, че деца ще бъдат предавани само на родители и близки, по правилник. Слухове и твърдения, че социални и други институции ще извеждат деца, са абсолютно НЕВЕРНИ и целят единствено всяване на смут и нарушение на цялостната ни работа. Ръководството и екипът на ДГ „Щастливо детство” гарантират безопасното и отговорно обгрижване на децата по време на престоя им в детското заведение.
След първоначалния смут, децата от ДГ „Лилия” тази сутрин също се оказаха с едно повече. Не са спрени и в „Маргаритка”.
„Никога социалните служби не са влизали в училище да изземват деца - коментира шефката на „Социално подпомагане” в Пловдив Надя Танева. – Социалните служби нямат нито законово, нито морално основание да отнемат деца, които не са припознати от един родител”.
По-нагнетена ситуация е възникнала само в петък в асеновградското СУ „Никола Вапцаров”. Началникът на полицията там също е бил на място.
В гилдията се коментира, че пускането на неверни слухове може да превърне етническите махали в буре с барут. Оттам виждат умисъл в подклаждането на истерията в Сливен точно когато министърът на образованието Красимир Вълчев е там. Според хората в системата се прави опит за предизборна дестабилизация.

Публикувана на
8 Октомври 2019 годинаОще статии


Най-четени
Пламен Спасов...

В Централната избирателна комисия е постъпила жалба от Пламен Спасов, кандидат за кмет на община Родопи от ГЕРБ срещу решение на ОИК – Родопи. Жалбоподателят счита, че в агитационен материал на Г....

В „Северен“...

Живущите на ул. „Ален мак“ 32, 34, 36 и 38 останаха приятно изненадани от бързата реакция на кметството на район „Северен“, управлявано от д-р Красимир Асенов. „Сутринта на вчерашния ден при мен беше...

Пенсионери...

Рози, теменужки, парички и други видове цветя още тази есен ще разкрасят градинката до пенсионерския клуб „Надежда“ в квартал „Гагарин“. Съдействие за това обеща кандидатът на ГЕРБ за кмет на район...

Антония...

Премиерата на книгата с разкази "Потъване в мъртво море" от Антония Апостолова, издание на "Жанет 45", ще се състои в литературен клуб Spirt&Spirit в клуб Петното от 19 ч. на 22 октомври. За...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info