Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Стадион-чудо ще вдигат в Кючука

Видяна: 17629 пъти

„Спартак Пловдив 1947 е готов за тоталната реконструкция на стадион "Тодор Диев". В сряда бе отворена офертата и клубът официално е единствен кандидат за концесионер, като подадените документи отговарят на изискванията на процедурата.
Стадионът ще разполага с 8200 седящи места. Изцяло ще бъде реконструирана сегашната трибуна- Сектор "А", който ще бъде с 4000 седящи места и изцяло покрит с козирка. Там ще бъдат направени ВИП ложи и места за журналисти. Ще бъдат реконстриурани всички съблекални. Ще бъде изграден изцяло нов Сектор "Б"- към улица "Македония". Той ще разполага с 3400 седящи места, които също ще бъдат изцяло покрити. Сектор "В" - към ул. "Димитър Талев", ще е с 800 седящи места.
Той ще е за гостуващи фенове. Над него ще бъде поставено голямо електронно табло. Стадион "Тодор Диев" ще разполага с модерно осветление, отговарящо за телевизионни предаване на футболни срещи в HD формат. Теренът ще бъде изцяло реновиран като ще се направи ново тревно покрите и поливна система. В южната част ще бъдат направени 2 изкуствени терена. Ще бъдат изградени два нови паркинга и 6 входа. Ще бъде монтирано видеонаблюдение с над 40 камери.
Стадион "Тодор Диев" ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Първа лига и Европейски клубни турнири. Ръководството на Спартак Пловдив 1947 ще започне работа по техническия проект веднага след подписването на концесиония договор с Община Пловдив.марица

Публикувана на
16 Октомври 2019 година