Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Полицай стъпка българското знаме

Видяна: 30073 пъти

Полицай стъпка българското знаме на вчерашния протест пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. Според очевидци напрежението нарастнало след като чиновник отвътре се изплюл срещу протестиращите.
Снимки и клипове от протеста наводниха социалните мрежи. Много хора са категорични, че органите на реда са си превишили правата и са проявили насилие към хората.
Четирима души са в ареста след вчерашните демонстрации. Те са обвинени в нанасяне на умишлена лека телесна повреда на двама полицейски служители. Един от тях е пловдинчанин.
Двамата униформени пострадаха от хвърлени по тях предмети. Били са ударени и със знаме. Смята се, че протестиращите са замеряли полицаите с камъни.
При своевременната намеса на полицията, две лица, които са проявили агресия спрямо органите на реда са задържани, в опит да избягат от местопроизшествието, обясняват от МВР.
Протестът беше заради водната криза в Перник. Демонстрантите искаха оставката на министър Петя Аврамова и на цялото правителство, а напрежението рязко ескалира и се наложи униформените да използват сълзотворен газ. Недоволните граждани успяха да счупят входната врата на министерството при опит да щурмуват сградата. /фрогнюз

Публикувана на
28 Януари 2020 година