Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Абдикиралият крал на Белгия призна, че има незаконна щерка

Видяна: 19703 пъти

Белгийският крал Албер Втори, който се оттегли от престола през 2013 г. в полза на своя син Филип, призна вчеря че има незаконна дъщеря, съобщиха местни медии. Той бе принуден по съдебен път да се подложи на изследвания на ДНК и да оповести данните.
Процедурата бе заведена по искане на Делфин Боел, която твърдеше, че е дъщеря на краля от негова извънбрачна връзка. Историята е известна на белгийското общество от дълги години, но не беше ясна степента на нейната истинност.
С вчерашното съобщение се потвърждава, че от 1967 до 1984 г. Албер Втори, все още принц на Лиеж, има омъжена любовница, от която през 1968 г. му се ражда дете. Документи доказват, че по същото време той подготвя развод със съпругата си Фабиола.
Албер Втори посещава извънбрачната си дъщеря постоянно до настъпването на 25-годишнината от брака му. По този повод той обещава на съпругата си да изостави любовницата и 10-годишното дете, като така бракът е спасен. От 2001 г. кралят прекъсва връзка с Боел, а през 2013 г. тя завежда дело за доказване на бащинство. /дарик

Публикувана на
28 Януари 2020 година