Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

„Гърка ще ни открадне всички скечове!“

Видяна: 24705 пъти

Интелектуална паника тресе доскорошните колеги на новата звезда на Би Ти Ви Николаос Цитиридис от самодейната сцена "Комеди клуб". Импровизаторите се притесняват, че Гърка, както е известен плешивият симпатяга, ще пренесе всичките им скечове и шеги на телевизионния екран, тъй като авторските права на комедиантите не са защитени от никакъв закон.
"Стендъп изявите са много специфичен жанр, тук водеща е импровизацията и живият контакт с публиката. Не е филм или видеоклип, няма "Мюзикаутор" или "Профон" да ти пазят правата. Каквото си казал минава и заминава, всеки може да го препише и да го представи за своя идея", сподели едно от водещите лица на "Комеди клуб".
Всъщност Николаос Цитиридис е прибрал половин дузина от комедиантите във вечерното си шоу, което допълнително засилва опасенията за изтичане на интелектуална собственост. "Засега всичко е наред, пишат си шегички и скечове сами. Но какво ще стане след месец-два-три, когато се изчерпят откъм идеи? Първата им работа ще е да претоплят нашите сценки", допълва нашият източник.
На всичко отгоре "Комеди клуб" има и т. нар. вечери с "Отворен микрофон", в които се изявяват аматьори от публиката. От тях пък може да се "взима назаем" съвсем безнаказано, защото са преди всичко хора с професии далеч от шоубизнеса, които дори няма да разберат, че са окрадени. /лупабг

Публикувана на
28 Януари 2020 година