header

Собствено Търсене

Сряда, 26 Октомври 2016    - КОНТАКТИ -    Новина от категория Свободна зона

Вкарват течност в сърцето на Б. Б.

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Вкарват течност в сърцето на Б. Б.

Кардиолози обмислят да направят на Бойко Борисов т.нар. коронарография – впръскване на контрастна материя в сърцето и рентгенов преглед на кръвоносните му съдове, казаха от лекуващия го екип.
Причината е, че само за седмица премиерът в оставка два пъти трябваше да постъпва по спешност в правителствената болница „Лозенец”. Миналия вторник кръвното му стигна сериозните стойности 115 на 190. То беше придружено със силно сърцебиене. А само преди три дни отново беше приет в болницата с обща отпадналост, главоболие и повръщане. Кръвното му стигна 100 на 180.
Т.нар. коронарография, която по всяка вероятност ще бъде приложена на Бойко Борисов и заради това, че кръвното му опасно „играе”, е прецизна, но и сериозна манипулация.
Става дума за много точен диагностичен метод. През разрез на ръката или крака (с местна упойка) и с помощта на катетър се впръсква контрастно вещество в кръвоносните съдове на сърцето. И под контрола на рентген се установява дали някои от тях не са запушени с т.нар. атеросклеротични плаки, виновни за инфарктите. Ако това е така – още на операционната маса се въвежда специален стенд, който се враства в артерията и остава за цял живот. Той освобождава потока на кръвта.
Главните причини за проблемите с кръвоносните съдове са стресът, лошото хранене, тютюнопушенето , високото кръвно и исхемичната болест на сърцето. Макар че вече го изписаха от болницата, където стабилизираха със системи кръвното му – 85 на 130, той трябва всеки ден да гълта шепа хапчета. И да се пази от нервно-психическо напрежение, предупредиха лекарите.
Близо 2 700 000 българи страдат от високо кръвно налягане и по този показател заемаме първо място в Европа./Пикбг

Видяна: 50348 пъти


Публикувана на
7 Март 2013 година

Още статии


Топ новини
Денди обяви...

Името му е Любомир Милчев, но за обществото е известен с прозвището Денди. Въпреки че родният му град е Дупница, той никога не е живял там - местожителството му е в Перник, а после и София. Той е...

Как габровци...

– Обичаш ли животни?
– Да!
– Тогава вземи ме да живея с теб!
...
Един бил на гости у приятел. Понапили се и приятелят го поканил да остане да спи у тях. Нямали обаче друго...

Тайната рецепта...

Лечителите и по-специално билкарите сред тях ревностно крият своите рецепти. Но не така е било, ако първият човек в Републиката им поискал дадена тайна или древна рецепта. Преди 1989 г. да се...

Най-точната...

Любовта и зодиите са свързани и играят изключително важна роля в отношенията с интимния ни партньор. Тази уникална таблица изчислява съвместимостта на вашата зодия и астрологичния знак на човека...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info