header

Собствено Търсене

Събота, 28 Февруари 2015    plovdivmedia@yahoo.com    Новина от категория Свободна зона

Вкарват течност в сърцето на Б. Б.

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Вкарват течност в сърцето на Б. Б.

Кардиолози обмислят да направят на Бойко Борисов т.нар. коронарография – впръскване на контрастна материя в сърцето и рентгенов преглед на кръвоносните му съдове, казаха от лекуващия го екип.
Причината е, че само за седмица премиерът в оставка два пъти трябваше да постъпва по спешност в правителствената болница „Лозенец”. Миналия вторник кръвното му стигна сериозните стойности 115 на 190. То беше придружено със силно сърцебиене. А само преди три дни отново беше приет в болницата с обща отпадналост, главоболие и повръщане. Кръвното му стигна 100 на 180.
Т.нар. коронарография, която по всяка вероятност ще бъде приложена на Бойко Борисов и заради това, че кръвното му опасно „играе”, е прецизна, но и сериозна манипулация.
Става дума за много точен диагностичен метод. През разрез на ръката или крака (с местна упойка) и с помощта на катетър се впръсква контрастно вещество в кръвоносните съдове на сърцето. И под контрола на рентген се установява дали някои от тях не са запушени с т.нар. атеросклеротични плаки, виновни за инфарктите. Ако това е така – още на операционната маса се въвежда специален стенд, който се враства в артерията и остава за цял живот. Той освобождава потока на кръвта.
Главните причини за проблемите с кръвоносните съдове са стресът, лошото хранене, тютюнопушенето , високото кръвно и исхемичната болест на сърцето. Макар че вече го изписаха от болницата, където стабилизираха със системи кръвното му – 85 на 130, той трябва всеки ден да гълта шепа хапчета. И да се пази от нервно-психическо напрежение, предупредиха лекарите.
Близо 2 700 000 българи страдат от високо кръвно налягане и по този показател заемаме първо място в Европа./Пикбг

Публикувана на
7 Март 2013 година

Още статии


Топ новиниСЕДМИЧЕН...

Овен
21 март - 20 ап­рил

28-и е бла­гоп­ри­я­тен за ре­мон­ти, пре­ус­т­ройс­т­ва и пре­мес­т­ва­ния, но и ве­ро­ят­ност­та от ин­ци­ден­ти е го­ля­ма. Не се...

Кои са...

Кои са 4-те най-големи прелъстители сред зодиакалните знаци, на които е трудно да се устои. Това разкриват астролози.
Телец
Като един от най-чувствените знаци, Телците...

6-те кошмара на...

Жените, макар и да ги наричат слабия пол, понякога могат да са много по-смели от представителите на силния. Но поради факта, че са по-емоционални, Евите притежават цял списък със страхове, тревоги...

От дължината на...

Професията, която избира жената, се определя от дължината на пръстите й, съобщи в. "Дейли мейл".
Жените, чийто показалец е по-къс от безименен пръст, са подходящи за "мъжки" професии,...

 BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info