header

Собствено Търсене

Събота, 29 Ноември 2014    plovdivmedia@yahoo.com    Новина от категория Свободна зона

Вкарват течност в сърцето на Б. Б.

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Вкарват течност в сърцето на Б. Б.

Кардиолози обмислят да направят на Бойко Борисов т.нар. коронарография – впръскване на контрастна материя в сърцето и рентгенов преглед на кръвоносните му съдове, казаха от лекуващия го екип.
Причината е, че само за седмица премиерът в оставка два пъти трябваше да постъпва по спешност в правителствената болница „Лозенец”. Миналия вторник кръвното му стигна сериозните стойности 115 на 190. То беше придружено със силно сърцебиене. А само преди три дни отново беше приет в болницата с обща отпадналост, главоболие и повръщане. Кръвното му стигна 100 на 180.
Т.нар. коронарография, която по всяка вероятност ще бъде приложена на Бойко Борисов и заради това, че кръвното му опасно „играе”, е прецизна, но и сериозна манипулация.
Става дума за много точен диагностичен метод. През разрез на ръката или крака (с местна упойка) и с помощта на катетър се впръсква контрастно вещество в кръвоносните съдове на сърцето. И под контрола на рентген се установява дали някои от тях не са запушени с т.нар. атеросклеротични плаки, виновни за инфарктите. Ако това е така – още на операционната маса се въвежда специален стенд, който се враства в артерията и остава за цял живот. Той освобождава потока на кръвта.
Главните причини за проблемите с кръвоносните съдове са стресът, лошото хранене, тютюнопушенето , високото кръвно и исхемичната болест на сърцето. Макар че вече го изписаха от болницата, където стабилизираха със системи кръвното му – 85 на 130, той трябва всеки ден да гълта шепа хапчета. И да се пази от нервно-психическо напрежение, предупредиха лекарите.
Близо 2 700 000 българи страдат от високо кръвно налягане и по този показател заемаме първо място в Европа./Пикбг

Публикувана на
7 Март 2013 година

Още статии


Топ новиниСЕДМИЧЕН...


Овен
21 март - 20 април

В събота се събуждате с една нова идея, която може да взриви семейния мир. Не провокирайте добрите намерения на околните. Важното...

Кубрат стоял...

Британският шампион в тежка категория Тайсън Фюри се изправя на ринга в събота срещу Дерек Чисора. Фюри ще защитава британската и европейската титла на ринга в Лондон пред около 15 000 зрители....

Пишман болният...

Болният от малария бизнесмен, който вдигна на крак цялата държава преди седмица заради съмнения, че може да е носител на смъртоносния вирус ебола, се оказа червена креатура. Тодор Кръндев, който...

Камен Шишманов,...

Зам.-председателят на Общинския съвет прочете на днещната сесия на Общинския съвет декларация по повод годишнина от трагичния за България Нойски договор.
На 27 ноември 1919 година България...

 BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info