header

Собствено Търсене

Сряда, 16 Април 2014    plovdivmedia@yahoo.com    Новина от категория Свободна зона

Вкарват течност в сърцето на Б. Б.

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Вкарват течност в сърцето на Б. Б.

Кардиолози обмислят да направят на Бойко Борисов т.нар. коронарография – впръскване на контрастна материя в сърцето и рентгенов преглед на кръвоносните му съдове, казаха от лекуващия го екип.
Причината е, че само за седмица премиерът в оставка два пъти трябваше да постъпва по спешност в правителствената болница „Лозенец”. Миналия вторник кръвното му стигна сериозните стойности 115 на 190. То беше придружено със силно сърцебиене. А само преди три дни отново беше приет в болницата с обща отпадналост, главоболие и повръщане. Кръвното му стигна 100 на 180.
Т.нар. коронарография, която по всяка вероятност ще бъде приложена на Бойко Борисов и заради това, че кръвното му опасно „играе”, е прецизна, но и сериозна манипулация.
Става дума за много точен диагностичен метод. През разрез на ръката или крака (с местна упойка) и с помощта на катетър се впръсква контрастно вещество в кръвоносните съдове на сърцето. И под контрола на рентген се установява дали някои от тях не са запушени с т.нар. атеросклеротични плаки, виновни за инфарктите. Ако това е така – още на операционната маса се въвежда специален стенд, който се враства в артерията и остава за цял живот. Той освобождава потока на кръвта.
Главните причини за проблемите с кръвоносните съдове са стресът, лошото хранене, тютюнопушенето , високото кръвно и исхемичната болест на сърцето. Макар че вече го изписаха от болницата, където стабилизираха със системи кръвното му – 85 на 130, той трябва всеки ден да гълта шепа хапчета. И да се пази от нервно-психическо напрежение, предупредиха лекарите.
Близо 2 700 000 българи страдат от високо кръвно налягане и по този показател заемаме първо място в Европа./Пикбг

Публикувана на
7 Март 2013 година

Още статии


Топ новиниГоспод плаче за...

Стотици близки, приятели и колеги на композитора Борис Карадимчев дойдоха на поклонението на твореца в София. Силният дъжд и студеното време не спря почитателите на музиканта да се простят с него в столичната църква "Свети Седмочисленици". 81-годишният...

Мамичката им...

Твърдо десни избиратели изведнъж се оказаха леви, даже яростни комунисти. Социалисти намират имената си сред подкрепящите ГЕРБ, Реформаторския блок и други „изконни врагове". Гербаджии и тъмно сини гласоподаватели изпадат в дива ярост, разбирайки, че са дали...

Истанбул №1 в...

Истанбул оглави класация за най-популярните туристически градове в света. Резултатът е изненадващ, тъй като градът "скочи" с 11 места в списъка в сравнение с миналата година.

Милиони потребители на сайта "Tripadvisor" са гласували за любимите места, до които...

Студеното време...

Белите снежинки се канят да се завърнат преди светлия християнски празник Великден, алармираха метеоролози. Затова си пригответе топли дрехи, ако ще пътувате в дните около Възкресение Христово, съветват те.
На мястото на топлото слънце се очаква да се...

 BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info