header

Собствено Търсене

Сряда, 23 Април 2014    plovdivmedia@yahoo.com    Новина от категория Свободна зона

Вкарват течност в сърцето на Б. Б.

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Вкарват течност в сърцето на Б. Б.

Кардиолози обмислят да направят на Бойко Борисов т.нар. коронарография – впръскване на контрастна материя в сърцето и рентгенов преглед на кръвоносните му съдове, казаха от лекуващия го екип.
Причината е, че само за седмица премиерът в оставка два пъти трябваше да постъпва по спешност в правителствената болница „Лозенец”. Миналия вторник кръвното му стигна сериозните стойности 115 на 190. То беше придружено със силно сърцебиене. А само преди три дни отново беше приет в болницата с обща отпадналост, главоболие и повръщане. Кръвното му стигна 100 на 180.
Т.нар. коронарография, която по всяка вероятност ще бъде приложена на Бойко Борисов и заради това, че кръвното му опасно „играе”, е прецизна, но и сериозна манипулация.
Става дума за много точен диагностичен метод. През разрез на ръката или крака (с местна упойка) и с помощта на катетър се впръсква контрастно вещество в кръвоносните съдове на сърцето. И под контрола на рентген се установява дали някои от тях не са запушени с т.нар. атеросклеротични плаки, виновни за инфарктите. Ако това е така – още на операционната маса се въвежда специален стенд, който се враства в артерията и остава за цял живот. Той освобождава потока на кръвта.
Главните причини за проблемите с кръвоносните съдове са стресът, лошото хранене, тютюнопушенето , високото кръвно и исхемичната болест на сърцето. Макар че вече го изписаха от болницата, където стабилизираха със системи кръвното му – 85 на 130, той трябва всеки ден да гълта шепа хапчета. И да се пази от нервно-психическо напрежение, предупредиха лекарите.
Близо 2 700 000 българи страдат от високо кръвно налягане и по този показател заемаме първо място в Европа./Пикбг

Публикувана на
7 Март 2013 година

Още статии


Топ новиниКрасивата...

Изчезналата преди 5 дни красива медицинска сестра Валентина Иванова от Бургас най-вероятно е оставила предсмъртно писмо, преди да се хвърли в бурните вълни на морето.
То е било намерено от полицаите, които я издирват. Те обаче са го скрили по молба на...

Плевнелиев пак...

Президентът Росен Плевнелиев пак остана сам на Великден. Освен че закъсня с 10 минути за вечерното богослужение на патриарх Неофит в храма „Св. Александър Невски", той се появи без половинката си Юлияна. Президентшата отново предпочете да не го съпроводи в...

Семейство с 4...

Семейство с четири дъщери живее без ток от 2011 година. Петър и Илияна Филипови се грижат и за своето внуче, което още е бебе.
Илияна споделя пред камерата на Нова телевизия, че след като се разболяла през 2010 г., работодателят й я е освободил от работа. Тя не...

Полицията крие,...

Приятели на изчезналата Валя от Бургас направиха група във Фейсбук "Да помогнем за намирането на Валентина Иванова". Полицаят Валентин Георгиев, за когото Валя щяла да се омъжва, също отправи апел от социалната мрежа всеки, който има някаква информация за...

 BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info