header

Собствено Търсене

Неделя, 25 Август 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Архив на статии от категория -> Доктор

7 мита за лечението с морска вода

7 мита за лечението с морска вода

Мнозина искат не само да се отпуснат в морето, но и да се излекуват. Не е чудно, че дори се е появил и терминът "таласотерапия" или лечение край морето.
Водата в морето е подобна по състав на човешката кръвна плазма, така че може да проникне през порите на кожата в кръвта, обогатявайки тялото с минерали.
Има обаче доста митове за лечебната сила на морската вода. Предлагаме ви да се запознаете със седем популярни мита за ползите от престоя в морето.
Мит 1. Плувайте възможно най-дълго.
Идеалното време в морската вода е 10-15...

>>>

5 причини да ядете ябълки всеки ден

5 причини да ядете ябълки всеки ден

Ябълките са богати на витамини и минерали, а и са отличен източник на фибри. Плодът лесно може да се включи в почти всяка диета.
Съвсем наскоро учените откриха, че една ябълка съдържа 100 милиона бактерии, много от които са полезни.
И ето още 5 причини да ядете тези прекрасни плодове всеки ден.

Предотвратяване на сенилна деменция
Ябълките защитават невроновите клетки от оксидативен стрес, като по този начин намаляват невротоксичността. И това е много важно за предотвратяване на сенилна деменция.
[b]Намаляват...

>>>

5 симптома за настъпващ инфаркт при жените

5 симптома за настъпващ инфаркт при жените

Понякога жените игнорират някои симптоми, които не са типични за инфаркт на миокарда, отдавайки ги на сигнали на организма за прекалена умора и леко неразположение. Но тези на пръв поглед безобидни усещания може да са предвестници на сериозно поражение на сърдечния мускул.
Ето за кои симптоми става дума:
1. Дискомфорт и тъпа болка в гърдите. За разлика от мъжете, които веднага изпитват остра болка в гръдния кош, развиващият се при жените инфаркт често се проявява с чувство за дискомфорт, притеснение, стягане в гърдите. В...

>>>

7 често срещани недостига на витамини

7 често срещани недостига на витамини

Дори да се стараете да се храните здравословно, то вероятно не успявате да набавите на тялото си всички необходими витамини и минерали. Кои са най-често срещаните недостига на витамини, какви проблеми могат да ни причинят и как да се справим с тях?

1. Недостиг на желязо
Желязото е минерал, който се намира в червените кръвни телца. Той е ключов за преноса на кислород до клетките. Недостигът на желязо е често срещан в света, като се смята, че 1/4 от хората го имат. Проблемът се среща по-често при жените заради месечния цикъл,...

>>>

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info