header

Собствено Търсене

Петък, 16 Ноември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Архив на статии от категория -> Светът

Оксфордският речник избра думата на годината

Оксфордският речник избра думата на годината

Оксфордският речник на английския език избра прилагателното "токсичен" (toxic) за дума на годината, съобщи ТАСС.
Търсенията на "токсичен" през 2018 година са се увеличили с 45 процента. Освен като "отровен", думата може да бъде преведена като "рисков" във финансовия сектор. Тя се използва както в пряк, така и в преносен смисъл.

През 2018 година най-често прилагателното е употребявано в словосъчетанието "токсични химикали". Следват "токсична мъжественост" и "токсично вещество".
Интересът към "токсичен химикал" беше предизвикан от делото...

>>>

Звезда от „Листопад“ болен от рак

Звезда от „Листопад“ болен от рак

Турската звезда Толга Карел, когото българската публика помни с превъплъщението му на дръзкия Оуз в култовата поредица „Листопад“, реши да внесе яснота по повод десетките публикации по негов адрес през последната една година.

Той призна, че е тежко болен и преминава през труден период, но подкрепата на близките му го обнадеждава да се бори с всички сили.
„Не исках да натоварвам никого със себе си, но тъй като сте толкова любопитни, си позволявам да говоря за това за пръв и последен път. Всеки има някаква битка в живота си и...

>>>

Защо вождът на Чечня подари мерцедес на 5-годишно момче

Защо вождът на Чечня подари мерцедес на 5-годишно момче

Лидерът на Чечня Рамзан Кадиров подари бял мерцедес на 5-годишно момче, което направи повече от 4000 лицеви опори за 2 часа и 26 минути.

По-рано ръководителят на Министерството на физическата култура и спорта в Чечения Муса Канариков 5- годишният Рахим Куриев без прекъсвания е направил 4105 лицеви опори за за 2 часа и 26 минути, но представителите на "Руската книга на рекордите" имат "незначителни въпроси", така че рекордът не е официално определен.
По-късно изрази увереност, че Рахим ще успее да повтори рекорда си, като подчерта...

>>>

Как бивш македонски премиер успя да избяга от затвор

Как бивш македонски премиер успя да избяга от затвор

Бившият македонски премиер Никола Груевски и председателят на унгарското правителство Виктор Орбан от дълги години поддържат близки отношения. Бягството на Груевски най-вероятно е било организирано от Орбан, възможно е да са сътрудничили и сръбските власти.
Как успя Груевски да стигне до унгарска територия? Това е първият въпрос, който се налага след като експремиерът лично се похвали във Facebook, че е стигнал до Будапеща, откъдето, както казва, "ще остане верен на каузата на Македония". Груевски няма македонски паспорт от юли 2017 г.,...

>>>

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info