header

Собствено Търсене

Вторник, 2 Септември 2014    plovdivmedia@yahoo.com    


Пловдивски новини

Четири премиери очакват любителите на 18-тия театрален фестивал „Сцена на кръстопът". Откриването е на 9 септември от 21 часа на Античния театър с представлението на Народния театър „Иван Вазов" - „Херкулес и Авгиевите обори", под режисурата на Ивайло Христов.
Две са пловдивските премиерни заглавия в афиша на фестивала - „Сако от велур" от Станислав Стратиев, с режисьор Борис Панкин, и „Съблечи се!" от Джо Ортън, режисьор Красимир Ранков.
Публиката ще види и постановката на Иван Добчев „Антигона" от Жан Ануи, спектакъл на Театър „София" и „Жана" от Ярослава Полинович, с режисьор Явор Гърдев, постановка на Народния театър.
В програмата са включени 23 заглавия на 19 театрални трупи от страната и чужбина.
Ще гостуват актуалните носители на Аскеер и Икар Валери Йорданов, Стефан Москов, Владимир Пенев, Александър Кадиев и Лилия Маравиля.
Ще играят и „Дневникът на един луд" - представлението с първи награди за режисура на Лилия Абаджиева и мъжка роля на Николай Урумов от Националния фестивал на малките театрални форми във Враца.
Любопитни за публиката ще бъдат и двете чуждестранни участия. Румънският театър „Одеон" ще...

Солистът на Виенската филхармония Кристоф Конц пристига днес в Пловдив за концерта „Виртуози на цигулката” на Античен театър за откриването на Есенния салон на изкуствата на 2 септември. Директно от летището в София той ще се отправи към Концертната зала под тепетата за следобедна репетиция с оркестъра на Пловдивска опера.
Младият виртуоз ще изпълни Концерт за цигулка от Чайковски и ще свири заедно с друг световноизвестен музикант – Марио Хосен, наричан „българския Паганини”.
Едва 9 годишен, Кристоф Конц пресъздава образа на детето-чудо Каспар Вайс във филма „Червената цигулка”, отличен с Оскар за музика. На 12 години дебютира като солист в Северна Америка, а на 20 години вече е назначен за водач на втори цигулки във Виенската филхармония, където брат му е челист.
Акценти от участията на Кристоф Конц през сезон 2013-2014 включват изпълнениe на Концерт за цигулка от Чайковски с Берлинската филхармония , рецитал в Музикферайн - Виена, Salzburg Mozartwoche (Седмица на Моцарт в Залцбург), в Залцбург Моцартеум като първи цигулар на Koncz квартет и на международния фестивал в Графенег,...

Репортер
Избраха Пловдив за домакин на Световното по гребане

Пловдив единодушно е избран за домакин през 2017-та година на Световното първенство по гребане за младежи до 23-годишна възраст (2017 World Junior Championship Under 23). Това стана на редовния конгрес на Международната федерация по...

Павел Шопов води листата на „Атака”

Досегашният народен представител Павел Шопов ще води кандидат-депутатската листа на „Атака” в Пловдив-град, научихме от самия него. Втори е бившият зам.-кмет на пловдивския район „Южен” Михаил Казанджиев. На...

Още три животни разкъсани от мечка

Още 3 животни бяха разкъсани от мечка в Балкана, съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов. През почивните дни са били убити още 2 овце от стадото на Николай Бичев, чието стадо вече беше нападнато от стръвница. Преди...

Гергов предрича ново коалиционно правителство

„Пращаме в парламента професионалисти и кадърни хора, които знаят и могат да направят необходимото, без да се поддават на емоции.”. Това заяви при регистрацията на листата на коалиция „БСП – Лява България“ в...

 BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info