header

Собствено Търсене

Сряда, 28 Юни 2017    - КОНТАКТИ -    


Община Пловдив

Оригиналните камъни, намерени при разкопките на Небет тепе в Пловдив, ще бъдат експонирани пред туристите, като се спазват всички исторически пластове – праистория, римска епоха и средновековен период, стана ясно при старта на тазгодишния археологически сезон в града на тепетата.
Той бе даден в понеделник от кмета на Пловдив Иван Тотев, директора на Регионалния археологически музей Костадин Кисьов, шефа на Общински институт „Старинен Пловдив” Минко Кафтански и директора на общинско предприятие „Градини и паркове” Стоян Алексиев.
„Надявам се, този археологически сезон да е последният на Небет тепе и да имаме цялата необходима информация, за да подготвим проект за експонацията му. Работата по обекта ще се базира само на историческата истина. Имаме намерение да превърнем Небет тепе в един от задължителните обекти за посещение от туристи в Пловдив. Не се предвиждат никакви бутафории и кули извън историческата истина“, декларира градоначалникът Тотев.
Тъй като обектът е със статут на паметник на културата от национално значение, директорът на Регионалния археологически музей Костадин Кисьов настоява Небет тепе да бъде оградено и достъпът до него да бъде контролиран, за да бъде опазено от събаряне на оригиналните...


Акценти

Плоската селищна могила в Пловдив се разрушава. За това алармира в социалните мрежи Росица Миткова, завеждащ фонд „Праистория“ в Археологическия музей в Пловдив.

Специалистката днес е подала сигнал на тел. 112, че културният пласт на могилата, намираща се на бул. „Брезовско шосе“ 155 в район "Северен", се заличава при изкопните работи, които текат на мястото заради строеж.
„Плоската могила в Пловдив е паметник на културата с хилядолетна история“, твърди тя. По думите й, от там тръгва най-ранната история на града под тепетата.
Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че по казуса вчера сутринта е имало проверка на Инспектората за опазване...

Общинар
Събарят павилион срещу „Тримонциум”

Павилион за банички, който се намира на бул. " Цар Борис Трети обединител" срещу хотел Тримонциум започват да събарят по разпореждането на кмета на район " Централен" Георги Стаменов.
"Търговският обект е построен върху 20 киловолта кабел и няма право да остава на това място", каза той. Собствениците на павилиона са били обжалвали...

Ральо Ралев открива нова детска площадка

Кметът на Район “Северен” инж. Ральо Ралев ще открие нова детска площадка в сряда от 10.30 ч. Тя се намира в градинката на кръстовището на ул.“Брезовска” с ул.“Поп...

Любознателни първокласници при кмета на „Северен”

24-ма четвъртокласници от СУ „П.Яворов посетиха кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев. Макар и във ваканция, те участват в проекта „Твоят час”, насочен към опознаване на родния град и управлението му. Любознателните малчугани научиха от него кои са най-важните приоритети на кмета в района – подновени пътища и тротоари, нови...

Спешно търсят медицински сестри в „Южен”

Район „Южен“ търси спешно да назначи медицински сестри за детски ясли в кв. Коматево. Там остават без яслена група, след като две от трите медицински сестри напуснаха работа. Родителите са предупредени, че от 1 юли трябва да спрат децат, обясни директорката на ДЯ „Климентина” Атанаска Минчева.
Документите се подават лично в район...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info