header

Собствено Търсене

Четвъртък, 27 Април 2017    - КОНТАКТИ -    


Община Пловдив

Пет незаконни постройки бяха съборени днес в Арман махала в Пловдив. Те са били построени на общинска земя без разрешение. Някои от жителите на ромския квартал още снощи започнаха сами да бутат домовете си.

Преди няколко дни те били уведомени, че сградите, които обитават, са незаконни и предстои да бъдат съборени. „Преди 10 години мъжът ми умря, живеем в тази къща 20 години. Дъщеря имам оперирана от белия дроб", разказва жена от една от съборените къщи. "Преди два дена този как му викате... от социала, от съвета до’де. Вика: „За два дена да си съборваш къщата”. Викам: „Господине, ние къде ще идем като ни съборват? Ние имаме семейство, деца имам, дъщеря имам болна, в болница я взеха”, жалва се тя.
И нейното семейство, и останалите от къщите, които са съборени днес, ще бъдат настанени в общински жилища. Общият брой на незаконните постройки на този общински терен е 26.
През миналата година са съборени 11 от тях, остават още 10. Повечето от обитателите им са имали апартаменти в близкия жилищен блок "Гиганта", продали са ги и са си построили незаконни къщи. След събарянето на постройките на хората ще бъдат предоставени общински...


Акценти

„Община Пловдив започна въвеждането на Google Apps for Education и еквивалентнът на Microsoft 365 в учебните заведения, като общинският бюджет финансира инфраструктурата по този процес, както и обученията на учителите“, това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев по време на участието си по темата „Умни градове, умни администрации“ на “Webit Festival Europe”, който се провежда в София.

По думите му тези системи трябва да бъдат въведени във всяко училище. „Надявам се, че до края на годината тези нови методи на обучения ще се използват, защото по този начин от много ранна възраст децата ще могат да боравят с технологиите, което ще ги направи добри специалисти и...

Общинар
Автобуси 9, 18, 24, 29 и 44 временно променят маршрутите си

ОП „Организация и контрол на транспорта“ съобщава, че във връзка със затруднения трафик поради извършване на строително-монтажни работи в северното платно на бул. „Санкт Петербург“ днес и утре /27 и 28 април/ маршрутът на автобусни линии № 9 , 18 , 24, 29 и 44 от вътрешноградския транспорт се променя, както следва:
Автобусна линия №9 /ЖР...

Ральо Ралев открива нов паркинг

Поредният нов паркинг ще открие кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев в петък от 13 часа. Той ев междублоковото пространство на бул. "България" срещу № 30, в кв....

Изграждат нови паркоместа в „Западен“

Изграждане на нови паркоместа предприе администрацията на район „Западен“. В тази връзка от днес започна ремонт и разширяване на сега съществуващия паркинг на улица „Лерин“ 9. Предвижда се след завършване тук да бъдат открити общо 20 нови паркоместа.
„Със затопляне на времето започнахме работа по инфраструктурата в района....

Нова акция за вдигане на трошки в Кършияка

Поредната акция за облепяне на излезли от употреба автовобили се проведе в район "Северен”. Съставени са 20 констативни протокола за премахване. С предупредителен стикер са облепени трошки на следните адреси: ул. “Вишнева” , бул. “България” № 2,4/ 52,54, бул. “Дунав” , паркинга срещу ул. “Борба” № 5, ул. “Милеви скали” , ул. “Сърнена гора”,...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info