header

Собствено Търсене

Събота, 15 Декември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

По отношение на децентрализацията на държавния бюджет кметът на община "Родопи" инж. Пламен Спасов твърди, че е в същото положение като селските кметове, но разбира държавата и продължава да работи.
„И сега съм изпратил писмо до финансовия министър и искам 4 млн. лв. от излишъка, за да го вложа в ремонти на улици. Проектобюджетът за 2019 г. е с 13 процента по-висок, но само 2% от целевата субсидия реално мога да ползвам в капиталови разходи - ремонт на пътища и др. Останалото е за заплати на учители и други сектори, а това са пари, които кметът не може да пипа. Той е само като една пощенска кутия, тези средства минават през него”, обясни кметът.
И допълва, че по искането на кметовете на малки населени места да имат свои бюджети, не вижда как това може да се случи на практика. Според него много добре трябва да бъдат обмислени детайлите по това предложение. И предупреждава, че ако някой иска да знае докъде може да се стигне, да погледне община "Родопи" преди години.
Когато встъпил в длъжност като кмет, сварил селата Ягодово, Цалапица, Брестовица и Първенец да разполагат със свои бюджети, но те бяха на фалит. Бяха стигнали до там, че нямаха 2 лева да си купят тонер за принтера", спомня си той . В момента в общината няма нито едно кметство в малките...


Акценти

Три са големите проекти, които ще се реализират в „Западен“ през 2019-та година. Това съобщи в ефира на Дарик районният кмет Димитър Колев.
Първият е изграждането на многоетажния паркинг до Пещерско шосе за 3 милиона лева, който ще е на четири етажа и ще е с капацитет от 150 места за автомобили.
Другият голям проект е пътната връзка Коматево и Прослав. През тази година администрацията на „Западен“ изработи идейния проект, който е одобрен и съгласуван и предстоят отчуждителните процедури, обясни Колев. Очаква се същинските строителни дейности да стартират през 2019-та година. Трасето ще започва от ул. „Остромила“ и ще стига до ул.“Елена“...

Общинар
500 нови колчета срещу паркиране по тротоарите в "Южен"

Над 500 анти паркинг колчета са монтирани в "Южен", за да се предпазят тротоарите от нашествието на автомобили. Повечето от тях са в близост до детските заведения, съобщи вчера кметът на района Борислав Инчев. Част от колчета са поставени около детска ясла "Слънчо" на ул. „Петър Васков“, където е завършен ремонтът на тротоара.
По този...

Нов паркинг пред блок 259 в „Тракия“

Приключи изграждането на паркинг пред блок 259-ти в „Тракия“. Кметът на района Костадин Димитров съобщи, че обектът е изпълнен по желание на гражданите и е с капацитет за 20 автомобила. Продължава и изграждането на паркоместа в зона А-12. През тази година там бяха обособени паркинги за около 200 леки моторни превозни средства. През...

Нов тротоар до Детска ясла „Слънчо“

Тротоарът по ул. „Петър Васков“ до Дeтска ясла „Слънчо“ в район Южен е изцяло реконструиран. По цялото продължение на южната страна на яслата е направена нова тротоарна настилка и са монтирани анти-паркинг колчета с цел осигуряване на защитена и безопасна среда за децата и родителите.
„С изграждането на тротоара пред детската...

Коледен базар в кметството на „Северен“

Благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" организира кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев. Той кани пловдивчани утре от 10.30 часа в заседателната зала в сградата на районното кметство с адрес бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" № 22 А. Децата ще представят своите ръчно изработени картички,...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info