Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Бившата жена на сегашния мъж на омбудсмана на България: Мая Манолова разби семейството ми!

Видяна: 101880 пъти

Депутатка, зам.-председател на парламента, в момента омбудсман, а евентулно после и президент? Коя и каква е Мая Манолова. Напоследък тя демонстрира трескава обществена активност. В прословутия есемес до Стефан Данаилов тя заявява, че е готова да се подчини на всяко решение на ръководството на БСП. Което е несъвместимо със Закона за омбудсмана.
Публикуваме пикантни моменти от личния живот на кюстендилската адвокатка, която от няколко години живее на семейни начала с депутата от БСП Ангел Найденов, след като го разведе със законната му съпруга д-р Нина Найденова.
В разтърсваща изповед във в. „България Днес” от 2011 г. д-р Найденова разкри как Манолова е съсипала семейството й.

„Бях съкрушена, когато Ангел ми поиска развод. Почувствах се огорчена и наранена. До последно имахме добри взаимоотношения. Непрекъснато поддържахме връзка по телефона, отнасяше се мило с мен. От известно време насам усещах, че има друга жена в живота му, но смятах, че това е буря, която ще премине”, споделя д-р Нина Найденова.
„Винаги съм избягвала публичността. Никога не съм искала личният ми живот да става достояние. Бях провокирана да говоря. Жената, която сега е с мъжа ми – г-жа Мая Манолова, първа каза неща, които човешката етика и морал изискват да не се споделят публично. Разкри връзката си с него още преди нещата между нас да са окончателно приключили”, разказва д-р Найденова. След 38 години съвместен живот тя се разделя с голямата си любов. Двамата с Ангел се познават от деца. Едва на 15 години сядат на един чин в училище. От тогава са неразделни. След 5-годишна връзка сключват брак. Заради него Нина се мести да учи във Варна. Там Ангел вече е студент във Военноморското училище. На 16 юли 2011 г. те са щели да празнуват 33 години от брака си. Празник обаче няма.
„От миналото лято усещах, че той охладнява към мен. Предстоеше сватба на дъщеря ни и бях изцяло ангажирана с подготовката. Не беше редно да провалям празника и затова не повдигнах въпроса. След Нова година приятелски го попитах какво се случва, не съм вдигала скандали. Не получих категоричен отговор, че няма друга жена. И го оставих да си помисли. Впоследствие той ми поиска развод. Най-много ме заболя, че не са били достатъчно дискретни. По всичко личи, че не е било чак такава тайна, както твърдят”, огорчена е Нина Найденова.
Тя все още живее и работи в Димитровград. Уважаван лекар в града е, но промените в живота й я карат да се скрие от хорските погледи.
„Наистина се надявах да постъпи разумно и да си остане в семейството. Не вярвах да причини такава болка на хората, които най-много го обичат – на мен, дъщеря ми, зет ми, майка му. Всички сме се снишили по-ниско от тревата в момента. Никъде не излизам. Не ми се събира с хора. Не искам да ме съжаляват”, разстроена е Найденова.
В първия момент Нина отказва развод. Впоследствие се съгласява и двамата попълват молбата по взаимно съгласие.
„Точно тогава започнаха да валят статии как той бил самотен, как е човешко с Мая Манолова да се влюбят. Питам кое е човешко да изоставиш семейството си? Наистина още не мога да преживея това изявление - „Ако ме питате, да, заедно сме”, на Мая Манолова. Какво значи „заедно сме”, като той все още е женен. Ако тя преди това е получила развод, това не й дава правото да прави публични изявления, касаещи нашето семейство и да си отваря поразяващата уста”, казва Нина Найденова.
„Простих на Ангел, не мразя Мая Манолова, въпреки че разби живота ми. На Ангел и Мая ще кажа следното: „Не бия аз барабаните, защото аз съм се скрила и покрила. Живеех от петък до петък. Очаквах този петък, когато той се прибираше в Димитровград. Всеки път, когато го изпращах, сърцето ми се късаше. Колкото повече години минаваха, толкова повече се привързвах към него. Колкото и смешно да звучи, голямата мечта ми беше да остарея с него. Не така, по три дни в седмицата. Хората се плашат от старостта, но исках да се пенсионирам, за да мога всяка сутрин да се събуждам до него”.
„Човек по-долу от дъното не може да стигне. Вярно е, че го преживях изключително тежко, но това е едно изпитание, което ме направи по-силна. Никога не бих изпитала лоши чувства към Ангел, аз го обичам. Дори го благославям, моля Бог да се вразуми. Благославям и Мая Манолова. Говоря тези неща, защото знам, че е по-добре открито изобличение, отколкото прикрит грях. Не чувствам вина за нищо. Искам единствено да защитя семейството си, каквото и да ми струва това. Ще продължавам да вярвам, че Ангел ще се върне”, надява се Нина.
- Госпожо Найденова, познавате ли Мая Манолова?
- Виждала съм я няколко пъти. Заедно ходихме на гости на семейни приятели в Кюстендил. След това се видяхме и на 50-годишния юбилей на моя съпруг. Няма да я коментирам. За мен тази жена не е за Ангел. Той в момента спи дълбок сън.
- Вярвате ли, че ще се събуди от този сън?
- Знам, че ще се събуди от този сън. И аз ще чакам. За мен по Божи закон той е моят мъж. И това не е някакъв инат. Този човек го обичам от 15-годишна и ще продължавам да го обичам цял живот./пик

Публикувана на
10 Август 2016 година