Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Колко да ядем на едно хранене, за да останем слаби

За да отслабнете и да поддържате теглото си, не е задължително да се ограничавате постоянно в употребата на любимите храни. Тайната на здравословното хранене е да консумирате храна в правилните количества.
Според научното списание Guard проблемът на нашето здраве е яденето и той-става все по-голям напоследък. Изследователите съветват да следим размера на порциите консумирани продукти и предлагат да използваме това ръководство за начина на хранене.
Принципът на диетичното хранене на пръстите на ръката Сгънете дланта на ръката си и така ще получите количеството, което трябва да изядете в даден момент. Количеството на приетите въглехидрати дневно е равно на предната част на юмрука. Това е количеството макаронени изделия, варени зърнени храни, хляб, което трябва да изядете. Отворената ръка без пръстите – това е количеството на месни продукти. Количеството плодове показва свитият в дланта юмрук. Животински мазнини като масло могат да бъдат консумирани в количество, равно на обема на горната фаланга на пръста. Използвайки това знание, всичко е много просто. Достатъчно е да помните как изглежда ежедневната дажба на храните и да я разделите на три части – закуска, обяд и вечеря.
Придържайте се към тези правила за хранене, не трябва да се спазвате диети, най-важното е да развиете навика да ядете по-малка порция, отколкото сте яли преди. Това е полезно не само за поддържането на здраво тяло, но и за подобряване на цялостното състояние на организма, защото не е необходимо да обработва излишна храна пише zajenata.bg.

Публикувана на
17 Септември 2016 година