Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Една от шестте жени на шейха на Дубай избяга с $40 млн.

Видяна: 112680 пъти

Принцеса Хая ал-Хюсейн — една от шестте съпруги на владетеля на Дубай шейх Мохамед ал-Мактум го е напуснала, избягала е в чужбина, като при това е взела със себе си децата и достатъчно голяма сума пари – близо 40 милиона долара, съобщи британската преса.
Твърди се, че принцеса Хая не е била виждана от февруари и е избягала в Германия със сина и дъщеря си, където е поискала убежище и подала молба за развод. Това предизвика дипломатическа криза между Германия и Обединените арабски емирства, където Мохамед ал-Мактум е вицепрезидент и премиер. Емирът е помолил властите в Берлин да върнат 45-годишната принцеса, 7-годишният син Зайед и 11-годишната им дъщеря Джалила. Германските власти отказали. Затова се наложило принцесата да се обърне със същата молба към британските власти и да се засели в Лондон.
Хая ал-Хюсейн е родена на 3 май 1974 г., дъщеря е на йорданския крал Хюсеин и третата му съпруга кралица Алия. Завършва Оксфордския университет със специалност "Философия, политически науки и икономика". В миналото е била професионална състезателка по конна езда, член е и на Международния олимпийски комитет.
Шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум или само шейх Мохамед е роден на 22 юли 1949 г. Той е министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства, както и емир на Дубай. През юни 2010 г. богатството му се оценява от сп. Forbes на 12,3 млрд. американски долара.монитор

Публикувана на
30 Юни 2019 година