Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пловдивчанка преряза гърлото на любовника си, синът й помагал

Видяна: 131760 пъти

Пловдивчанка, прерязала гърлото на любовника си със стъклена чаша, отива на съд, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Срещу 39-годишната Екатерина Андреева и сина й Стефан Спасов (21 г.) е внесен обвинителен акт в Окръжния съд за това, че на 27 декември 2018 г. в Пловдив, в съучастие, умишлено са умъртвили 63-годишния Поли Стефанов.

Майката и синът не живеели заедно, тъй като малко след като се родил, заминала да работи в чужбина. През това време за него се грижел баща му в пловдивско село.
„През 2014 г. тя се върнала и започнала любовна връзка с Поли Стефанов. Двамата живеели в различни жилища, като се карали и събирали. Междувременно синът на Екатерина дошъл да живее при нея. Те често гостували в квартирата на любовника й, която била в центъра на Пловдив.
Навръх Стефановден - 27 декември 2018 г. тримата започнали да празнуват от сутринта имения ден на младежа. Отначало те пиели бира, после минали на домашна ракия.
След като изпили по близо един литър ракия, любовниците се скарали. Мъжът започнал кавгата с това, че синът й е в жилището му. Към 22.30 ч. скандалът ескалирал, стигнало се до събаряне на чаши и чинии по пода.
Екатерина грабнала счупена стъклена чаша от вино и я забила в шията на любовника си, който седял на фотьойла. В това време синът й го държал с ръце , за да не се съпротивлява. През това време майка му грабнала кухненския нож, и започнала да нанася удари по по шията на безпомощния мъж. В резултат на ударите той издъхнал от остра кръвозагуба, става ясно от съдебномедицинската експертиза.
След подаден сигнал на тел. 112, майката и синът били отведени в полицията. Пробите за алкохол, които им били направени там, отчели 2,4 промила за Стефан и 1,8 - за Екатерина.
В момента Стефан Спасов е в пловдивския затвор, а майка му - в сливенския. /дарик

Публикувана на
22 Януари 2020 година