Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Тонове мъртва риба в Марица преди Пловдив

Видяна: 30720 пъти

Огромно количество мъртва риба изплува в Марица рано тази сутрин край Стамболийски, предаде TrafficNews. Установено е, че има теч на вредни вещества от фирма "Екоинвест" Пазарджик. На място има екипи на РИОСВ и полицията.
Фирмата се занимава с преработка на отпадъци, събиране на вторични суровини - изкупува отпадъчна хартия, полиетилен, пластмаса, ПЕТ бутилки и поликарбон, стъкло, метални и композитни опаковки, дървени палети, рециклиране на полиетилен, пластмаса И ПЕТ.
Представители на фирмата не бяха открити за коментар.
Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и заместникът му Владимир Маринов са реагирали светкавично по случая с изплувалата измряла риба между Цалапица и Стамболийски. На мястото в момента са началникът по сигурността Николай Кискинов, както и кметовете на двете села Оризари и Цалапица – Йордан Тотев и Ивайло Данаилов, става ясно от съобщение до медиите.
Издадена е заповед да не се изнася нищо от речното корито, докато не се установи причината за измирането на рибата. От Регионалната инспекция по опазване на околната среда вече са взели проби от реката.

Публикувана на
25 Януари 2020 година