Новина от категория България
Архив на публикациите

Наемни убийци-грузинци арестувани в „Ролс-Ройс“, Бойко Борисов впечатлен

Видяна: 60280 пъти

Арестуваните при секретна операция на ГДБОП грузинци с „Ролс-Ройс” са бивши командоси от специалните грузински части „Омега”, а единия от тях даже е участвал във Втората чеченска война (1999-2009 г.). Тежко въоръжените бойци бяха закопчани в София преди 2 дни.
Новината за неутрализирането им съобщи премиера Бойко Борисов, който похвали МВР за проведената акция с думите: „Такива сериозни хора гониха, с толкова оръжие... Не бях виждал в „Ролс-Ройс” да се движат. Никой не очаква от „Ролс-Ройс” да го нападнат”.
Засега от полицията и от прокуратурата не дават никаква официална информация за проведената акция, но се очакват нови арести в следващите дни.
Грузинците са били наети за поръчкови убийства. Те са наблюдавали луксозната сграда „Диамант” в софийския квартал „Изток”, където живеят две от предполагаемите им мишени.
Килърите били тежко въоръжени с автомати, пистолети, ръчни гранати, а при последвали обиски в квартири в столицата са открити още оръжия и солидно количество боеприпаси
Според мълвата, която върви из София, арестуваните бивши командоси са част от обкръжението на могъщ грузински бизнесмен, собственик на гигантски търговски център в София.
Адвокат Явор Хайтов отрече да е защитник на задържаните наемници от Грузия. Вчера неговото име бе свързано с арестуваните. „Не мога да си обясня кой и поради каква причина намесва името ми. Не съм адвокат на арестуваните грузинци”, заяви той пред агенция „Пик”.

Публикувана на
25 Януари 2020 година