Архив на публикациите

Защо момиченце продава хамстерите си

Видяна: 25760 пъти

Дете обяви домашните си любимци за продажба, за да помогне на друго дете. 9-годишната Ана Мария от Димитровград реши по този начин да събере пари за лечението на момиче със злокачествено заболяване, чийто единствен шанс е скъпа терапия.
„На първия ми учебен ден ми ги подариха и обичам да си играя много с тях”, споделя Ана Мария Николова.
И въпреки че трудно се разделя с тях, тя решава, че има и по-важни неща от играта с домашните любимци, след като разбира за кампанията за събиране на средства за 7-годишната Михаела. „Видях поста, че Михаела е болна и реших да ги продам и каквото взема от тях да го даря”, разказва ученичката.
"Каза „Мамо, аз нямам достатъчмно нови играчки запазени, които да пусна в базара за Миша и затова мисля, че мога да си продам хамстерите” и съответно се разплака, когато аз се съгласих”, каза майката на момиченцето Радомира Господинова.
Хамстерите Пипа и Пухи бързо намират нов осиновител. „Тя ги купи, обаче даде парите, прати ги и те си останаха за мене. А аз реших да ги дам на Михаела като оздравее, като излезе от болницата”, разказва още Ана - Мария.
А Михаела е изкарала в болницата повече от половината си живот. Когато е едва на годинка и 8 месеца се обездвижва. Оказва се злокачествено образувание между прешлените на гръбнака. Следват 4 операции, над 60 химиотерапии и 3-месечна протон терапия в Германия. „Започна да задава въпроси - защо другите деца са вкъщи, а аз съм в болница. Казва „Искаше ми се да се беше случвало това””, каза Пепа Ангелова, майка на 7-годишната Михаела.
Дарителската сметка:
УниКредит Булбанк :
Титуляр : Михаела Венциславова Ангелова
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45

Публикувана на
25 Януари 2020 година