Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Как са загинали бащата и синът под връх Ботев

Видяна: 100160 пъти

42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Адриан са измръзнали и загинали още първата нощ в Калоферския балкан, разкриха разследващи. Те били силно дезориентирани заради силния снеговалеж и мъглата. Мислили са, че са много надалеч, а всъщност са били на 400 метра от колата си, която била паркирана на местността Паниците.
Заради това са се скрили зад паднало дърво с намерение да пренощуват там.
Тръгват от Паниците, за да покоряват връх Ботев, минават покрай хижа Рай, но не се спират там. Хижарят вижда 2 силуета около 9 часа вечерта. Около 4 часа сутринта на 5 февруари двамата пристигнали в туристическата спалня на връх Ботев. Там имало двама техни съграждани от Стара Загора, също туристи.
Поискали да тръгнат още същата нощ обратно, но другите туристи ги спрели и тръгнали заедно към 8:30 часа сутринта да слизат. На три пъти старозагорци са изчаквали бащата и сина, но заради умората те се движели бавно и им казали да продължат сами.
Разследващи смятат, че ако бащата и синът не са били загинали на 5-и вечерта, на другия ден спасителите, при първата си акция, са щели да ги открият.
/блиц

Публикувана на
20 Февруари 2020 година