Новина от категория България
Архив на публикациите

"Помощ! Калина си отива!"

Видяна: 79144 пъти

Отчаян баща със зов за помощ във фейсбук, разказвайки че в момента съпругата му и 4-годишната му дъщеричка Калина се намират в педиатрията на Окръжна болница във Велико Търново. Към момента никой не бил обърнал внимание на момиченцето, чието състояние се влошавало.
"Дъщеря ми, Калина, 4 годишна, е с двустранна пневмония, със съмнения за коронавирус. В изключително тежко състояние, затруднено дишане. Намира се в Окръжна болница Велико Търново. В педиатрията. Държат ги с жена ми вече от часове, състоянието й се влошава, но никой не предприема нищо за да бъде настанена и лекувана.
"Детето ми е в много тежко състояние, почти не може да диша, още не са ги приели. Съпругата ми плаче по телефона и казва - Калина си отива", казва бащата. Той моли за помощ всеки, който би могъл да съдейства детето да бъде настанено в болница, или да му обърнат внимание.
Директорът на търновската болница д-р Стефан Филев потвърди, че такъв случай при тях действително има. Той обаче отрече персоналът на болницата да не е обърнал на детето необходимото внимание.
„Детето е настанено в отделението по педиатрия. Има наистина двустранна остра пневмония. Веднага му е взета проба за коронавирус, която е изпратена за изследване в София. Резултатите обаче още не са готови, затова и към този момент не може да се каже, че пациентката е заразена с коронавирус”, каза шефът на болницата. Той беше категоричен, че персоналът на отделението по педиатрия е действал напълно адекватно и по правилата и е обърнал необходимото внимание на болното дете.
„Въпреки това, за да се успокоят родителите, съм извикал втори консултант, който е прегледал отново детето и предстои да си даде становището. Аз обаче искам да попитам родителите къде са били толкова време? Защото една такава тежка пневмония не се развива за 1-2 дни. Защо детето не е било доведено в болницата по-рано? И вярно ли е, че майката само допреди седмица е била в Италия? Ако е така, след като се е върнала, защо не е минала задължителните прегледи и карантината, а си е позволила да създаде опасност за детето си”, възмущава се д-р Стефан Филев. Според медицинско лице от отделението по педиатрия, където е настанено 4-годишното момиче, в случая се касае за тежка пневмония, но не е и за коронавирус, така че място за паника нямало. /монитор

Публикувана на
23 Март 2020 година