Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Данъчна ваканция до 30 юни, отпускат кредит на всички в неплатен отпуск

Видяна: 112100 пъти

Бойко Борисов обяви данъчна ваканция до 30 юни и отделянето на 4,5 млрд. помощ за бизнеса като спешна мярка в борбата с епидемията от коронавируса. Това стана на съвместен брифинг на министри и Националния оперативен щаб за нови социално-икономически мерки и данни за битката със заразата.
Всеки засегнат от кризата, който е в неплатен отпуск ще има възможност да получи кредит до 1500 лева, обясни финансовият министър. За тази цел са заделени 200 милиона лева.
С дадените от държавата 500 милиона лева Българската банка за развитие ще може да гарантира тегленето на кредити за 2,5 млрд. лева от предприемачите.
Правителството заделя и 50 млн. лева за великденски добавки за пенсионерите.
Законът за мерките по време на извънредно положение вече е обнародван в Държавен вестник, съобщи премиерът.
„Две са нашите цели-искаме да спасим живота на възрастните и работата на младите като правителство. Затова толкова ревниво пазим транспортните артерии. За тези, които мислят, че сме закъснели - най-ефикасните мерки бяха направени в България. Много по-развити държави се лутаха. В рамките на ден-два сменяха концепцията си", заяви той.
"Никой не спори за правомощия, защото сме във война. Ние още не използваме армията и пренатоварваме полицията и жандармерията. Сигурен, че самите военни ще попитат защо не ни използват", каза още Бойко Борисов.

Публикувана на
24 Март 2020 година