Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Шок и ужас, абитуриентските балове пред провал, май ще бъдат… наесен

Видяна: 23080 пъти

Абитуриентските балове са пред провал. И зрелостниците, и техните родители очакват да чуят комшарната новина, че заради коронавируса тази година ще карат бала вкъщи.
Динко ПЕТКОВ

Учебната година вероятно ще бъде удължена. Възможно е баловете ще бъдат отложени за неопределено време. Вариантът е да бъдат наесен. Някои от предварителните резервации на абитуриентите вече били отказани, научи „ПловдивМедия“.
"Бяхме специално до Истанбул. Оттам купихме рокля на щерката. С нея е като някоя героиня от турски сериал. Да не ти казвам колко пари потрошихме. Обувките й са като на принцеса, три заплати ми отидоха само за златните й накити… не, няма да го преживея, ако й забранят бала. По-добре да ме хване коронавирусът!“, вече е в шок майка на абитуриентка от Дървото.
Много модни магазини у нас вече са продали от края на 2019-та доста сериозно количество костюми, рокли и обувки, които могат да не влязат и в употреба в началото на лятото, когато обикновено стартират баловете.
„Не, това няма да го преживея! Как така без бал!!! Че аз съм си приготвила две рокли, ще съм най-красивата!“, не е на себе си ученичка от пловдивска гимназия.
„Ох, със съученички отидохме в църквата „Св. Марина“. Всички купихме от най-дебелите свещи. Запалихме ги с молитва да не ни отлагат абитуриентския бал. Дано Господ да ни чуе!“, вълнува се девойче от Търговската.
„Навивам моя клас да си направим балчето, даже да има забрана. Няма да могат да ни спрат. Ще им излезем с номер. Няма да сме с разни префърцунени костюми и полички. Давам им идея да се облечени в защитни скафандри, с маски, с ръкавици. Да не може никъде да ни пипне коронавируса. Един път си абитуриент в живота, няма да се даваме!“, оптимист е зрелостник от Френската гимназия.

Публикувана на
25 Март 2020 година