Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Стрямска бригада може да я сложат под карантина

Видяна: 17751 пъти

Десетки военнослужещи са изпратени вчера в отпуск от бригаден генерал Деян Дешков, шеф на 61 Стрямска бригада в Карлово. Принудителната почивка е съпроводена със забрана да напускат домовете си заради безотговорно поведение на мъж и жена, които са семейство и са родители на 20-годишното момче, което вчера бе настанено в Инфекциозно отделение на карловската болница със съмнения за коронавирус.
Пробите му обаче не са излезли все още. Според директора д-р Христо Пелев младежът, който се върна от Англия, няма никакви симптоми, а има новооткрит висок диабет. В този случай обаче, дори да не е болен от коронавирус, той няма как да напусне инфекциозно отделение, за да бъде настанен за лечение на диабета в пловдивска болница.
Родителите на младежа, които са от квартал Сушица, са и двамата военнослужещи. Те са излезли в отпуск на 18 март, но синът им се е върнал от чужбина дни по-рано. Не са уведомили ръководителите си за случая. Това означава, че семейството е контактувало по време на работа с доста колеги, за това и генерал Дешков е изпратил много хора в отпуск с препоръка докато не излязат пробите, да не напускат от домовете си.
Той обясни, че още от началото на пандемията в бригадата, която е най-елитното поделение и най-многобройното на Сухопътни войски, са взети всички превантивни мерки. Военнослужещите са разделени на малки групи, с цел ако има заразен, малко хора да са били контактни с него, а останалата част на бригадата да бъде използвана при необходимост.

Публикувана на
25 Март 2020 година