Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Кафето с мляко е опасно

Видяна: 141680 пъти

Кафето е една от любимите ви напитки? Обичате ли кафе с мляко? Не можете да го пиете без мляко или сметана?
Разберете как кафето с мляко може да повлияе на вашето здраве.

Пиенето на кафе с мляко или сметана не е най-добрата комбинация за нашето тяло. Тази комбинация има много лош ефект върху дванадесетопръстника, а впоследствие започва да деактивира панкреаса. След това блокира целия жлъчен мехур. Ако по някаква причина жлъчният мехур не работи правилно, получаваме множество други здравословни проблеми. С течение на времето се появяват спазми и болка в лумбалния гръбначен стълб, този хроничен дефицит причинява болезнен запек.
Жлъчният сок, който не влиза в дванадесетопръстника, се утаява, когато напуска жлъчния мехур, и там се образува жлъчен пясък. По-късно могат да се образуват големи и животозастрашаващи камъни в жлъчката, които в крайна сметка напълно запушват жлъчния мехур.
Липсата на панкреатичен сок причинява силно подуване (метеоризъм).
В допълнение, кафето съдържа голямо количество разяждаща оксалова киселина. И ако бъбреците не отделят бързо това вещество с урината, тогава пясъкът с урина лесно се образува от кристали на оксалова киселина. По-късно се образуват големи, много болезнени и опасни камъни в урината. Ако в организма постоянно присъства твърде много оксалова киселина, тя се абсорбира в тялото и се отлага в ставите и мускулите. Появява се силна болка (особено през нощта - както в гръбначния стълб, така и в големите стави).
Така че, ако мислите малко за здравето си, пийте любимото си кафе без мляко и сметана и то само в малки количества! И с него или веднага след кафе, никога не яжте висококалорични десерти./zdrave.to

Публикувана на
19 Август 2020 година