Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

Разкриха всички тайни на женския оргазъм

Видяна: 45240 пъти

Женското тяло е голяма загадка. За да може един мъж да докара една жена до страхотен оргазъм, то не винаги е достатъчно да стимулира добре познатите ерогенни зони. Важно е да се знае, че всяка жена може да има различни възбудими точки. „Тук всичко зависи от психологията на жената“, поясняват сексолозите.
Известно е, че стимулирането на клитора помага за постигане на оргазъм при жените. Но не всички дами са доволни, когато мъж докосне тази точка. 
„Говорейки за разпределението на ерогенните зони при жената, трябва да се вземе предвид нейното психо-еротично разположение към мъжа. При някой партньор е достатъчно да се стимулират определени „точки“, но при друг може да се наложи различен подход“, поясняват сексолозите.
„За нежната половина на човечеството деликатността е важна“, категорични са експертите.
Дори и най-незабележимата точка на тялото, с правилната стимулация, може да доведе до блаженство. Или обратно, когато партньорът е груб по време на полов акт, тогава дори най-значимите ерогенни зони няма да дадат желания резултат. 
„За мъжа основното е да разбере, че оргазмът на жената директно зависи от мозъка й и разположението на духа й. Ако тя е озадачена от нещо и ако не е правилно подготвена за половия акт, то тогава няма да има ефект от стимулиране на ерогенните й зони“, категорични са сексолозите.
Те са категорични, че няма клишета за жените и секса. 
„Но може да се открои основният принцип: жената трябва да бъде изучавана, подготвяна и насърчавана в секса. Отнасяйте се към нея като към субект, а не като към обект, а към секса като към изкуство, а не като към механичен процес“, съветват сексолозите. / jenata.blitz.bg
Сн.: Getty Images

Публикувана на
08 Септември 2020 година