Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Министърът на икономиката на делово посещение в Пловдив

Видяна: 12139 пъти

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов пристига днес под тепетата. Заедно с кмета Здравко Димитров ще подпишат договор на стойност 1,027 млн. лева, а срещата е предвидена за 13 ч. Документът е във връзка с инвестицията в размер на 20 млн. лв. на международната компания BTL, която ще изгражда високотехнологичен завод за медицинска апаратура.
Миналата седмица с решение на Министерски съвет бяха отпуснати средства от Министерство на икономиката за строително-ремонтни дейности на ул. „Владая“ и построяването на нова улица, която ще бъде връзка с бул. „Марица“ - Юг. Изграждането на пътната инфраструктура е свързано със сертифицирането на фирма BTL Industries Bulgaria (BTL) за инвеститор клас А миналата година. Тогава компанията закупи сградите на бившата фабрика „Пулпудева“ и започна процедура по сертифициране и проектиране на новия високотехнологичен завод.
Преди това в 11 ч. министър Лъчезар Борисов ще посети Центъра за професионално обучение „Тракия“ в „Тракия икономическа зона“. Там ще бъде представен проект „Достъп до технологично модерна образователна среда“, финансиран от фондация „Америка за България“. Сред гостите ще бъдат президентът на Фондацията Нанси Шилър, кметове на няколко общини, директорите на професионалните гимназии и мениджъри на фирми.

Публикувана на
24 Септември 2020 година