Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Цв. Цв. ще прави коалиция с ГЕРБ по-нататък

Видяна: 28426 пъти

"Отношенията на Борисов и Цветанов може би се развалиха през 2018 г. Не знам каква е причината, може би натрупано някакво напрежение между тях. Всяко нещо има начало и край." Това заяви Джема Грозданова, която напусна ГЕРБ и се присъедини към проекта на Цветан Цветанов "Републиканци за България в телевизионно интервю.
По думите ѝ с Цветанов се познават от 2005 г. и той е причината да влезе в ГЕРБ. "С него мога да работя добре. Аз лекувам неговите деца, неговият детски зъболекар съм. Покрай това се запознахме и той ме покани в партията", каза тя.
"С Борисов не съм разговаряла, когато напуснах. Опитах се година по-рано да говоря с него, но не се получи. Не познавам пряко премиера, говорила съм 5-6 пъти през годините с него по теми, свързани с нашата обща работа между парламента и изпълнителната власт. Никога не ми се е обаждал да ми казва какво да правя. Имало е деликатни ситуации, в които аз съм взимала решенията и след това не е имало проблем. Преди да си тръгна кандидатствах за една висока позиция в Европа, която може би с неговата подкрепа бих получила, но не стана", разкри още Грозданова.
"Разбира се, че бихме могли да се коалираме с ГЕРБ при влизане в парламента, защото би следвало да следваме еднакви принципи. За съжаление, в тази ситуация, в която сме , компромисите ще бъдат големи и и не само в тези партии - ГЕРБ и Републиканци за България, защото фрагментацията ще бъде толкова голяма, че трудно ще се състави каквато и да е коалиция. Не очаквам бъдещите няколко парламента да бъдат с голяма дълготрайност. Подкрепям протестите. Трябва да има оставка", смята тя.

Публикувана на
24 Септември 2020 година