Новина от категория В общината
Архив на публикациите

„Питайте Тотев“

Видяна: 18056 пъти

„Предложението за временно изпълняващ управител на КОЦ- Пловдив бе направено от групата на ГЕРБ и Иван Тотев, така че повече подробности от Тотев. Аз съм вярваш човек и съм казал неведнъж, че няма да си сложа грях на гърба на болни, възрастни хора или деца”. Така кметът Здравко Димитров коментира избора на д-р Пламен Фотев за временно изпълняващ длъжността управител на Онкото до провеждането на нов конкурс.
Градоначалникът добави, че няма да влезе в задкулисие, както и че се надява следващият конкурс, който бе гласуван от Общинския съвет, да бъде максимално прозрачен.
Освен това според Димитров в него трябва да има широко представителство на експерти, включително и от здравната комисия в Народното събрание. Кметът е категоричен, че е важно да има дебат за бъдещето на КОЦ-Пловдив.
Здравко Димитров обясни още, че именно дебатът и обосновката са причината да оттегли предложението за бюджетната прогноза. В нея бяха заложени тегленето на заемите за реализирането на инфраструктурните проекти. Проблемът е обаче, че не беше посочено за кои точно проекти ще бъдат използвани средствата. /марица

Публикувана на
24 Септември 2020 година