Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

КОВИД-19 жестоко удари Веселин Маринов

Видяна: 23485 пъти

Коронавирусът, който продължава да ощетява културния и музикалния живот у нас, удари жестоко и по бюджета на Веселин Маринов. Години наред всяко лято естрадният трубадур от Полски Тръмбеш жънеше големи успехи и печалби по време на националното си турне. Китайската чума обаче редуцира изявите му в страната само до градовете, в които има летни театри, а концертите му в закритите зали изобщо не се състояха.
При така създалата се ситуация изпълнителят на „Горчиво вино“ в момента изпитва огромни трудности да издържа многочленния си екип. Неколцина вече са се отцепили от него, и то не по здравословни причини, а по финансови.
„Тъжно е, че нямах възможност да направя някои от концертите, с които исках да обикалям страната. Много градове останаха ощетени. Трудно е. Вече ме напуснаха някои хора от техническия ми екип. Останалите засега ме разбират. На всички ни е трудно“, признава той.
Възлагал големи надежди за финансовата си стабилност на планираните за края на ноември два големи концерта в Зала 1 на НДК.
По обясними причини обаче те няма да се състоят, най-малкото защото при 50% заетост на залата няма как събитието да бъде обезпечено финансово.
За да компенсира донякъде, в началото на идния месец ще пее пред далеч по-малка публика от петхилядната, която може да побере най-голямата зала в Националния дворец на културата. На 6, 7 и 8 октомври е планирал три концерта на открито в „Платформа А6“, отново в НДК.
„Използвахме лятото да пея в летните театри за моите най-големи почитатели и някак си да поддържам бюджета на моя екип. Но лятото свърши, свършиха и възможностите за външни концерти. Затова се насочихме към „Платформа А6“, която НДК направи и спаси докъдето може концертния живот на София, докато стане студено“, добави Маринов. /ретро

Публикувана на
25 Септември 2020 година