Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Дадох му бонбонка, беше босичко, насред гората!“

Видяна: 22875 пъти

Спах както когато са се раждали моите деца – като го видяхме, сме щастливи, как да се чувства един човек: насред гора – дете! Това каза пред Нова тв горският стражар Муртаза Клечов, който откри вчера изчезналия предния ден Мехмед от Якоруда.
Драматична развръзка с малкия Мехмед, хвърлил в ужас Якоруда с изчезването си Според близките на детето то е станало жертва на отвличане, но не е установен автомобил, който да го закара до гората на с. Бунцево.
„Гледам детето лежи край пътя, беше бодро, дори му дадох бонбонка, взех да му давам по малко, качих го в Лада Нива и го отведох в село Бунцево, където бяха полицаите“, разказа Муртаза Клечов.
„Нищо не говореше, само ме гледаше, казах му „дай да ти направя една снимка за мама“, и то дори се изплези. Заспа в колата преди да го предам на полицията“, продължи горският стражар.
„Беше гора, реката е на 20-30 метра, но там е стръмно много при тази река. Движило се е босичко по черния път, следичките му се виждаха. Възможно е да стигне дотам само, те си живеят в гора – органите да разследват, да си преценят“, каза още Муртаза. Мехмед пренощува в Разлог, днес ще бъде върнат на родителите му в Якоруда. /блиц

Публикувана на
25 Септември 2020 година