Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Горчиво!“ на ръченицата на хоротеката на Народния събор в „Лаута“

Видяна: 17019 пъти

Предложение за брак беше най-приятната изненада на петото издание на „Народен събор Пловдив”, който се проведе на 19-ти и 20-ти септември 2020 г. в парк „Лаута”. По време на хоротеката в неделя вечерта Петър Качаков поиска ръката на своята любима Ирена Сакутова, предлагайки й пръстен.
Двамата се запознават на същото място по време на миналогодишния събор. „В топлата вечер на 12 май 2019 г. си казахме само имената и че беше удоволствие да потанцуваме заедно на Народния събор. Скоро след това се намерихме във фейсбук и взехме да споделяме снимки, хорца и умения. Така започна нашата любовна приказка”, споделя Петър.
„Докато траеше пандемията и отпадаха един по един всеки събор и фестивал желанието за предложение започваше да нараства заедно с нашата любов и взаимна подкрепа един към друг”, допълва той.
Веднага щом разбира, че Народен събор Пловдив 2020 ще се състои през септември, поръчва пръстен. Започва да уговаря приятели и роднини да присъстват на този специален повод. Така се стига до вечерта на 20 септември. В организацията му помага Цецо Йошев - българин и родолюбец, пазител на българския фолклор и не на последно място приятел и уникален диджей.
„С него по време на хоротеката на събора организирахме едно малко надиграване по двойки (и голямо надиграване за мен в любовта) с ръченица, за да се получи тази емоция с финалното„ Да“ на вечерта! Исках да повторя същата вечер от преди година и половина от нашето запознанство, но този път облечени в народни носии след участие в програмата на събора.
Всички приятели се стекоха и помогнаха за моята идея, моята любов и моето предложение. В края на вечерта съборът остана паметен ден за мен и моята половинка Ирена.”, разказва с вълнение Петър Качаков.
Организаторите на събора от фирма „Ясмина” и домакинът на събитието – кметът на „Тракия” Костадин Димитров пожелават здраве, любов и щастлив път на Ирена и Петър.

Публикувана на
25 Септември 2020 година