Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Отличничка от Математическата в Пловдив ли е „прекрасната госпожа, сготвила“ в спалнята Бойко Борисов!?

Видяна: 27755 пъти

Христина, съпругата на мутимилионера Пламен Бобоков, е сочена като "Прекрасната госпожа", сготвила премиера Бойко Борисов със снимки от спалнята му. Дали е така? Никой не отрича засега. Тя е родена през 1980 година в Пловдив. Омъжва се млада за 11 години по-възрастния бизнесмен от Русе. Имат три деца и бракът им се считаше за железен. За разлика от връзките на по-големия брат Атанас, който сменя миските като носни кърпи.
Бащата на фаталната хубавица е музикант в Пловдивския театър. "От трети клас ходех на уроци по рисуване и винаги съм мислела, че ще се занимавам само с изкуство. По случайност, която впоследствие се оказа възлова за мен, не продължих мечтаната архитектура, а записах журналистика, въпреки че рисувах и бях отличничка в математическата гимназия в Пловдив. Запознах се с моя съпруг и така, окрилена от любовта, промених пътя си", разказва Христина.
"За съжаление, пея ужасно. Радвам се обаче, че голямата ни дъщеря има страхотен слух и глас, пееше в хора на БНР. За сметка на това дълги години се занимавах с танци, така че музиката ме е съпътствала винаги по някакъв начин", обяснява пловдивчанката.
Като всяко младо момиче мечтае да стане актриса. "Но сериозно никога не съм мислила на тази тема, макар че баба ми по бащина линия е била актриса, разпределена в Народния театър. Дядо ми обаче решително се намесил и я върнал в Пловдив. Театърът е също част от мен, отраснала съм в Кукления театър в Пловдив, където съм се научила на някои трикове. Въпреки че не продължих с архитектура, аз се върнах към изкуството чрез различни художествени проекти, които ежегодно организираме с артфестивал „Процес – Пространство“", разправя за себе си Христина.
Тя е на 15 години, когато започва да помага на фестивала. Там се запознава и с Бобоков, но уточнява - няколко сезона по-късно.
Дава интересен отговор на въпрос с коя стихия се асоциира:  "С огъня, естествено! Мога да го разпалвам, потушавам, да си играя с него. А и зодиакалният ми знак е огнен – Овен".

Публикувана на
25 Септември 2020 година