Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Убийцата на полицай Катя Лерца може да излезе от затвора предсрочно

Видяна: 15311 пъти

Катя Лерца, която уби с джипа си полицая Делян Палазов на бул. "Санкт Петербург", има голяма вероятност да излезе на свобода. Подала е молба за предсрочно освобождаване, като скоро ще бъде взето решение дали ще бъде уважена молбата й. Тя е затвора в Сливен от 15 януари 2019 година, след като Върховният касационен съд потвърди присъдата от две години и четири месеца лишаване от свобода.

На 13 май 2017 година Лерца прегази със 100 км/час полицаят Делян Палазов. Минути преди това той е спрял за проверка товарен камион. Излизайки на платното, видял движещия се с голяма скорост джип "КИА Спортидж" и вдигнал палка да го спре. Автомобилът, зад волана на който е била 40-годишната Лерца, го блъснал, преметнал го през предницата, чупейки обзорното стъкло. Спряла джипа след 70-80 метра. Полицаят загина на място.
Бил на 36 години, семеен с две деца - дъщеря на 14 г. и по-малък син на 6.
Зад решетките Лерца е работила, което й дава право на предсрочно освобождаване. Тя е депозирала молба и в момента тече процедура по насрочване на дело за разглеждане на иска й.
Междувременно обаче, синът й– Костадин, се оказа зад решетки след отвличане и гавра с пловдивчанин. Той е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” заедно с четиримата си съучастници. Гнусната история се е разиграла в петък срещу събота през нощта. Костадин и приятелите му, задигнали мобилния телефон на жертвата си, дебитна карта и сумата от 20 лева, след като му нанесли жесток побой. Жертвата е 44-годишен пловдивчанин, който не работи никъде, но за сметка на това дължи пари на различни хора. Един от тях бил бащата на Костадин - син на осъдената шофьорка.
В петък вечерта младежът и негови приятели ударили по няколко питиета и отишли да видят кога длъжникът ще си върне борчовете. Намерили го в дома му и го поканили да се почерпят в ранчо, близо до ЖП линията в ЖР Тракия. След бутилка водка Костадин поискал да върне дълга. Мъжът обещал в понеделник да възстанови част от сумата. Това обаче не задоволило компанията, защото четиримата го качили в колата на единия и потеглили към хижа "Студенец". Там го набили, съблекли му дрехите, заплашвали го и дори един от уринирал върху него. След това последвало предложение да го закарат до язовир "Антонивановци" , за да го хвърлят в него. Идеята обаче се видяла прекалено радикална на останалите участници, които решили , че наказанието му е достатъчно, качили го гол в багажника на колата и го върнали в Пловдив. Изхвърлили го заедно с дрехите му в покрайнините на града и изчезнали.
В събота сутринта пострадалият отишъл в полицията и подал жалба. Няколко часа по-късно четиримата похитители - Борис К. /44/, Стефан Х. /33/ , Йордан А. /32/ и Костадин К. /22/ били арестувани. /блиц

Публикувана на
25 Септември 2020 година