Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Гергов под карантина, жена му и тъща му с КОВИД-19

Видяна: 15433 пъти

Георги Гергов е под карантина заради коронавирус в семейството. Това съобщи самият той за Dariknews. Бизнесменът уточни, че съпругата му и майка й са в болница "Пълмед" в Пловдив, но неговият тест засега е отрицателен.
По-рано днес излезе информация, че освен съпругата и тъщата на лидера на БСП в Пловдив, с коварния вирус е бил заразен и самият той. Двете жени са тествани и приети в лечебното заведение вчера. Социалистът пропуска 50-ия конгрес на БСП, тъй като трябва да остане карантиниран за две седмици.
"След седем дни ще ми направят втори PCR", обясни Гергов.
Той разказа, че първо се е разболяла тъща му, след което той е тествал цялото семейство и близкото обкръжение, и така се оказало, че и жена му е заразена, а нейният шофьор има антитела, което означава, че е изкарал вируса без да разбере. Никой друг от дома и персонала не е заразен. Гергов недоумява как не се е заразил, при положение, че е в тесен контакт със съпругата си и майка й и делят един покрив.
"Хората да внимават, да мият ръцете постоянно, да носят маски. Няма прошка, не е шега работа!", посъветва пловдивският бизнесмен.
Гергов разкри, че в началото на учебната година и 18-годишният му внук е изкарал коронавируса на крак, но той не е имал никакъв контакт със семейството, тъй като живее в чужбина. Вирусът е бил открит при тестове на всички ученици преди първия учебен ден.

Публикувана на
26 Септември 2020 година