Архив на публикациите

Фики вече няма да е чалгар

Видяна: 7076 пъти

Една от емблемите на родния попфолк в последните години - Фики Стораро, обяви, че рязко сменя стила на музиката, в която ще се изявява. 25-годишният изпълнител е популярен сред феновете си с по-ориенталските ритми, но сега е взел решението тотално да промени имиджа си на чалгаджия.
"Започвам да правя доста различна музика, която ще бъде изненада за всички. Стилът, в който ще бъдат следващите ми песни, ще е доста неочакван", обяви тойка.
Идеята да изостави попфолка се е родила по време на участието му в осмия сезон на риалити шоуто "Като две капки вода". Влезе в образа на Васил Найденов, Дженифър Лопес, Лайнъл Ричи и дори оперния изпълнител Лучано Павароти. Дори заклетият античалгар Фънки призна гласовите му способности. След като певецът стана безспорният победител в "Капките", от журито го посъветваха да се пробва в различен стил музика.
"От малък винаги съм пял и друг стил музика освен попфолка. Все пак съм завършил специалност "Поп и джаз пеене"в Националното музикално училище "Любомир Пипков". Вътре във вените ми е поп и соул музиката, която слушам непрестанно, докато пътувам с колата" разкрива още звездата.
Именно заради перфектното владеене на различни музикални жанрове през 2012 година Фики е избран да участва в церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2012 година в Лондон. Тогава е сред петимата млади изпълнители, част от вокалния ансамбъл "Гласовете на младежката музика".

Публикувана на
26 Септември 2020 година