Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Нови записки по фейсбук българските въстания

Видяна: 12932 пъти

Българинът от векове свързва революционната борба с доброто ядене и пиене на теферич или на хладина. Защото освен "юнаци по планините", българската майка юнашка е раждала, ражда и сега "мъже в хладни механи" и любители на гювеча, които след две-три оки кисело вино изпадат в революционен захлас и започват да вдигат наздравици за “българското Либерте” по злачни и сенчести места, с ромоняща в съседство студена вода.
Мавро ВАСИЛИС

Центърът на София осигурява в наше време на подобен тип виртуални революционери удобни укрепени пунктове от ресторантски тип, където с ракия в ръка да наблюдават, на първа линия, бойните действия пред парламента през есента на 2020 година. Освен качествен Wi-fi, ресторантьорите, трябва да осигурят за фейсбук въстаниците, укрепили се по техните маси, не само добра гледка и удобни столове, но и тематични напитки и мезета.
Предложения като меню „Мера според мера“ – съчетание от люти „одрински“ ракии и „черно цариградско вино“, юнашки гювечи и хайдушки мезета; меню „Камене и дърве“ - съчетаващо печива на каменна плоча със скара на дървени въглища, както и дегустационни сетове с алкохолни шотове „Боят настана, тупат сърца ни“, със сигурност ще повдигнат духа на окопалите се бойци. По-иновативни решения могат да бъдат дронове с камери, които да предават бойните действия на големи екрани в ресторантите, в които опитни тамади и ентъртейнъри ще вдигат тостове и приветстват всеки успешен изстрел по врага с наздравици и песни на Слави Трифонов.
Въстаниците по масите могат да гласуват с оценки от 1 до 10 за най-красиво попадение в каска на полицай, а също така за най-добре оформен агитационен материал и най-забавен пърформънс срещу властта.
За да се оживи дейността на туристическите фирми и хотелите в столицата, те могат да предлагат туристически пакети – „Нощ на протеста за двама“ и „Backstage посещение зад кулитисте на протеста“, „Среща с ранен член на футболна агитка“ и „Вечеря с провокатор“.
Нито едно българско въстание не може да мине без братя воеводи, каращи се кой да води бащината дружина – това Триото, Копейкин, Христо Иванов – Големия, Атанас Атанасов – Малкия, Жоро от Боец или дядо Йоло, първожрец на Тангра.
Участниците във виртуалния протест ще могат да участват в онлайн залагания, кой ще надделее в борбата за надмощие между водачите на протеста или ще пристане на властта, за да се качи в джипката на Бате.
Коефициентите за залозите ще излизат в жълтите медии, в които водещи кафяви експерти и познавачи на личния живот на воеводите ще осигуряват ценна информация за участниците в залаганията.
Участниците във виртуалния протест ще могат да се включат и в някои риалити формати, разделени на два отбора – протестъри и полицаи. Едните съответно ще крият, а вторите намират туби с неизвестна течност, стъклени бутилки със специален разтвори, камъни и прътове в храстите край Народния театър.
Ще могат да се организират и уъркшопи по правене на бомбички, теория и практика на уличния бой, а за най-смелите – обгазяване и пръскане с лютив спрей.
За участие в уъркшопите ще се издават сертификати и ще се правят снимки, които да се постват във фейсбук и инстаграм. Възможни са фирмени хепънинги и тиймбилдинги, вървящи със специален пакет "Посещение на НАП, НОИ, Безопасност на труда и др." във фирмата участник. С приближаване на есенния сезон на тиквите в София, риалити въстаниците ще могат да участват в кулинарни фестивали като Оранжева революция, на които да наблюдават битките в Триъгълника на властта с парче печена тиква в ръка. Естествено в тях могат да се включат и реално протестиращите, като организират „Масово ядене на тиква пред Министерски съвет“, съчетано с раздаване на банички с тиква и боза за силите на реда, бдящи за сигурността на родния плод и зеленчук, насаден в парламента. /актуално

Публикувана на
26 Септември 2020 година