Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Малкият Мехмедчо не бил отвличан

Видяна: 96080 пъти

Малкият Мехмед, издирван цяло денонощие в балкана на Якоруда, е вървял бос близо 2 км. през гората преди да го намерят. Това заявиха от полицията в Благоевград.
2,7-годишното момченце е било прегледано от Съдебна медицина вчера и докторите са категорични, че не е било бито, малтретирано или насилено. Единствените травми са драскотини по крачетата и ръчичките, получени от храсти.
Още след изчезването му плъзнаха различни версии. Една от тях беше, че е отвлечен. друга, че се е загубил, трета, че е възможно да са замесени роднините му.
От благоевградската полиция категорично ги отхвърлиха вчера, като заявиха, че данните до момента сочат - момченцето е тръгнало само през гората.
"Детето е оставено без надзор за няколко минути. Къщата на семейството е последна и зад нея има пътека към балкана. Именно там открихме едната му обувка. Открит е на около 2 км. от дома си", коментираха криминалисти.
Експеримент показа, че разстоянието в гората се изминава от възрастен за около 40 минути. На малко дете би отнело часове.
Легнало на земята и съвсем босо, то беше отрито от горския стражар Муртаза Клечов. "Дадох му бонбон и се усмихна", разказа той.
Психолози, които работят с малкия, разкриха, че не говори, а само се усмихва към момента.
Муртаза Клечов ще бъде награден с е 500 лв. Той е с дълъг професионален стаж в системата на горите, а от 28 години е и стражар. /блиц

Публикувана на
26 Септември 2020 година