Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Новости в парк „Ружа“

Видяна: 22448 пъти

Фитнес на открито и нова детска площадка радват живеещите до парк „Ружа“ в район „Западен“. Изграждането им е част от облагородяването на пространството, което започна в началото на лятото и се очаква да приключи до 20 октомври.
По проект точно до детската площадка е оставен малък център, където по време на Коледните празници ще бъде запалена елха. Парковите алеи също вече са завършени. Монтирани са и нови лампи на 4,5 метра и на 9 метра височина.
„Оставили сме обсадни тръби, ако се наложи да се прокарва комуникация или напоителна система, да не се налага да се разбиват пътеките“, обясни кметът на район „Западен“ Димитър Колев.
И макар по-голямата част от проекта да е изпълнена, все още има довършителни работи по реконструкцията. Строителните дейности се извършват всеки делничен ден, а през уикенда техниката „почива“ стоварена в тревната площ. Трескаво работниците са подхванали изграждането на паркинга – пръстта е насипана и валирана, остава да се положи асфалтът. Зад местата за паркиране ще има тротоар.
„Махнахме плочките пред Битовия комбинат и ще ги заменим с бетонни ивици. Целта е да направим обособен паркинг и тук. Паркингът ще бъде отделен от тротоара“, каза кметът на "Западен". Предстои да бъдат монтирани и 50 пейки по всички алеи, както и видеонаблюдение.
Видеонаблюдение има и в парковете „Мир“, Розариума и в парка в квартал Прослав. По думите на кмета на района Димитър Колев те били изключително полезни в хващането на вандали. Така били хванати хулигани, които изпотрошили пейки и детска площадка в Прослав и абитуриентите, които счупиха камера и беседка по време на незаконното празнуване на баловете в Розариума. Всички те заплатили поправката на счупените съоръжения.
За реконструкцията на парк „Ружа“ ще отидат малко над 290 000 лв. /марица

Публикувана на
27 Септември 2020 година