Новина от категория България
Архив на публикациите

Джамбазки за втори път отърва казармата

Видяна: 8845 пъти

Евродепутатът Ангел Джамбазки за втори път успя да отърве казармата. По този повод и войводите, пък и политици от други партии подкачат евродепутата в последните дни, след като парламентът прие на първо четене доброволната казарма. Според промените в Закона за резерва на въоръжените сили, всеки пълнолетен под 40 ще минава през начална и спецвоенна подготовка.
Джамбазки обаче се спасява „на ръба на бръснача”, защото в края на март навърши 41.

„Наистина като виц. След постоянните шеги по негов адрес, че така и не удрял крак по плаца, сега пак не влиза в бойните редици. Явно казарма не го лови.”, шегуват се в социалните мрежи.
Разказват, че навремето войводата не влязъл в казарма, защото учил близо 10 години право и не прекъснал следването си. „Право трудно се завършва, ако прекъснеш”, оправда се своенравният политик.
За да не отиде в казармата, той представял служебни бележки, че е студент, но не си спомнял колко документа е представил, за да не го хванат военните.
Иначе Джамбазки пледира усилено за важността на военната служба.
Според него е важно да има наборна служба "на първо място по геополитически причини", а на второ - "защото през наборната военна служба младите мъже и жени, които са отслужили, придобиват навици, които са полезни в обществото и за тях самите и изграждат ценности".
ВМРО от години настоява за връщането на задължителната казарма, но след като коалиционните партньори от ГЕРБ отказаха, партията на вицепремиера Красимир Каракачанов се зае да прокара т.нар. доброволна служба. След като депутатите я утвърдиха на първо четене, предстои окончателното й приемане. /лупа

Публикувана на
27 Септември 2020 година